• Tipsport extraliga – o umístění
  • 18.3.2012 17:30
  • 6. kolo

Karlovy Vary deklasovaly Litvínov, kanonýr Zaťovič vstřelil dva góly

18. března 2012, 20:00

ČTK

Přitom Litvínov byl v úvodním dějství aktivnější. Hned po deseti vteřinách vyzkoušel Mensatora Hübl a ve 14. minutě také hosté slavili vedení, když v přesilovce tečoval střelu Stříteského Hujsa. Jenže už za 40 sekund vyrovnal Mikeska, který objel branku, z úhlu prostřelil Volkeho a zahájil rychlý obrat domácích.

Vzápětí šli pykat během 18 vteřin Černošek s Jenáčkem a v přesilovce pěti proti třem po Pechově přihrávce skóroval Zaťovič. V pokračující výhodě pěti proti čtyřem předvedl sólo přes celé hřiště Pech a zvýšil na 3:1. Karlovarští tak stihli vstřelit tři góly během 148 vteřin.

Nejistého Volkeho do druhé třetiny vystřídal Nechvátal, který se vyznamenal zejména proti Kumstátově střele z bezprostřední blízkosti. Litvínov se nevzdával, ale v pohodě chytajícího Mensatora v brankových příležitostech nepřekonali ani Jenáček s Trávníčkem. Skóre se opět měnilo až ve 35. minutě a opět v prospěch domácích. Před litvínovskou branku si nabruslil Skladaný a bekhendovou střelou do levého růžku nedal Nechvátalovi šanci.

I když v úvodu závěrečné části se z bezprostřední blízkosti netrefil Kuběna, drželi domácí pevně otěže zápasu. Ve 47. minutě nechala hostující obrana svého gólmana zcela na holičkách, Nechvátal sice při šanci Sýkory s Dejem třikrát vyrazil puk, ale pak už jej Dej překonal. Na Gerhátovo snížení ještě odpověděl hned po 29 vteřinách kanonýr Zaťovič.

Hlasy trenérů po utkání:

Martin Pešout (Karlovy Vary): "Utkání jsme tradičně nezačali dobře, ale kupodivu nás obdržený gól probudil. Začali jsme hrát daleko lépe, začalo se nám dařit v útoku. Myslím si, že rozhodla krásná akce Pecha, která výsledek zlomila na naší stranu. Ve druhé třetině nás podržel Mensator, my jsme si počkali na brejk a soupeři jsme odskočili. Po zbytek zápasu jsme si výsledek už hlídali."

Viktor Lukeš (Litvínov): "Začátek zápasu tak vysoké porážce neodpovídal. Dostali jsme se do vedení, ale to jsme po naší chybě udrželi jenom jedno střídání. Poté domácí sehráli výbornou přesilovku pět na tři. My jsme neustále chodili ven za hákování a podražení a domácí zápas otočili. Dělali jsme další chyby, jako třeba Lukáše Pecha jsme nechali projet celým kluzištěm jako nůž máslem. Ve zbytku zápasu jsme chtěli s výsledkem něco udělat, ale Mensator všechny naše šance pochytal."

 

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz