• 1. liga
  • 12.12.2011 17:30
  • 32. kolo

Olomouc mocně dotahovala, na Němcův hattrick byla ale krátká

12. prosince 2011, 21:35

eSports.cz eSports.cz

Rebelové zaskočili svého soupeře během úvodní pětiminutovky, kdy se trefili dvakrát. O obě branky se postaral Vojtěch Němec. Nejprve zužitkoval Kostourkovu přihrávku z rohu kluziště, sám před Kašíkem si počínal zkušeně a olomouckého gólmana zcela vyšachoval. Za minutu udeřil podruhé. Pohledné sólo, kdy obešel dva hráče Mory, zakončil přesnou střelou k tyči z mezikruží.
Za stavu 2:0 se již první část dohrála, domácí však měli navrch a rozhodně mohli svůj náskok ještě navýšit. Hosté se prakticky rozehráli až ve druhé třetině, kdy obě mužstva předvedla parádní přestřelku. Svojí první brankou v sezoně krátce po startu druhé dvacetiminutovky navýšil na tříbrankový rozdíl Roman Vondráček , když dorážel Němcův předchozí střelecký pokus. Olomoučtí pak snížili zásluhou kapitána Jakuba Bartoně, který po vyhraném buly v útočné třetině propálil Nerudu střelou mezi betony.


Tlak Kohoutů začal nabírat na obrátkách, a tak si slovo vzali opět Rebelové. Ve třicáté minutě dostali puk do branky, rozhodčí však gól neuznali z důvodu posunutí branky, což nakonec nemuselo domácí ani moc mrzet. V následné dvojnásobné početní výhodě totiž udeřil ranou od modré Tomáš Protivný. Za další dvě minuty se skóre znovu měnilo. Na 2:4 snížil Matěj Pekr, jenž byl v samostatném úniku faulovaný, a tak sudí nařídil trestné střílení. Střelou nad lapačku nedal Nerudovi šanci. Do závěrečného dějství vstoupili Olomoučtí s plnou vervou a už po třiadvaceti vteřinách se radovali z branky. Lukáš Kucsera si narazil s Radimem Kucharczykem, položil si Nerudu a zasunout kotouč do odryté klece už mu nečinilo problém. Nadějný stav pro hosty vydržel do dvaapadesáté minuty, kdy se v chumlu před brankou provinil jeden z jejich hráčů vhozením hokejky do střely, za což následovalo trestné střílení. Role exekutora se ujal Vojtěch Němec a po přesné střele pod horní tyč oslavil hattrick.


Ani tehdy si však Olomouc nevzdala. Na dostřel se dostala díky Petru Haluzovi, který úspěšně zakončoval přečíslení tři na jednoho během přesilové hry. Podle očekávání v poslední minutě sáhla ke hře bez brankáře, v šesti nebezpečně zahrozil Ministr, jehož střelu musel na poslední chvíli Neruda vytěsňovat ramenem. V dramatickém závěru hru dobře přečetl Milan Kostourek a vyslal Jana Semoráda a ten se před odrytou klecí nemýlil. Výhru 6:4 Havlíčkovu Brodu pokazilo však zranění Jonáše Fiedlera. Domácí útočník ve druhé třetině narazil hlavou do mantinelu, posléze byl odvezen do brněnské nemocnice a první informace hovoří o poraněném krčním obratli.

Ohlasy trenérů:

Karel Dvořák (HC Rebel Havlíčkův Brod): „My jsme byli pod tlakem, protože nám nevyšlo minulé domácí utkání s Mostem. V Hradci jsme se drželi půl zápasu, ale pak jsme také prohráli, takže dnes to pro nás byl z psychické stránky těžký zápas. Ale řekl bych, že to kluci zvládli bezvadně, hlavně jsme měli větší nasazení a bojovnost než hosté, a to asi rozhodlo. Musím pochválit všechny kluky za to, že bojovali a drželi se.“

Jan Tomajko (HC Olomouc): „Nám se to moc dobře nehodnotí, protože jsme prohráli. Nemyslím si, že jsme podali špatný výkon, ale nechali jsme domácí utéct hned na začátku o dva góly. Snažili jsme se nějakým způsobem srovnat, ale nakonec se nám to nepodařilo a řekl bych, že domácí dnes vyhráli zaslouženě.“

Autor: Pavel Buňat

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz