• Tipsport extraliga
  • 6.11.2011 13:00
  • 20. kolo

Slavia doma zklamala, opět nedala ani gól. Všechny body brala Plzeň

6. listopadu 2011, 14:14

ČTK

V úvodu zápasu se Plzeň ubránila při Dreslerově vyloučení a byla v průběhu první třetiny aktivnější. V sedmé minutě Indiáni dvakrát zahrozili po kombinaci Dudy s Kratěnou, v polovině úvodní části další Kratěnův pokus z úhlu vykopl u levé tyče Furch.

V 11. minutě už Plzeň slavila vedení po brilantní kombinaci. Hanzlík od modré čáry přihrál Kratěnovi, který tentokrát místo zakončení nabídl puk před odkrytou branku Dudovi. Slavia se do šancí nedostávala, v 17. minutě zkoušel štěstí po Svobodově přihrávce z pravého kruhu před branku Čermák.

Převaha Plzně pokračovala i v druhé části, ale skóre se neměnilo i díky Furchovi. V 23. minutě se před něj dostal Straka, ale na slávistického gólmana nevyzrál. Při Tomicově vyloučení vyškrábl Furch lapačkou Hanzlíkovu střelu. Slavia nebyla nebezpečná, nepomohla jí k tomu ani přesilovka po Schnabelově faulu.

Naopak Furcha otestoval Kovář, v 37. minutě se dostával do úniku Duda, ale bekhendovým pokusem minul pravou tyč. Pražané uzamkli soupeře v obranném pásmu v závěru druhého dějství, Vladimír Růžička mladší však zakončil tlak střelou mimo.

V závěrečné části Západočeši díky dvěma využitým přesilovkám pojistili výhru. Při Jaškinově trestu se v 43. minutě prosadil z dorážky Kovář a za 83 vteřin při Kadlecově pobytu na trestné lavici zamířil přesně od modré čáry Marušák. Slavia své střelecké trápení následně neprolomila ani při čtyřech po sobě jdoucích přesilovkách, největší možnost nevyužil Kůrka. Brankář Mazanec tudíž poprvé v sezoně udržel čisté konto.

Hlasy trenérů po utkání:

Jiří Čelanský (Slavia): "Dneska byla Plzeň ve všem lepší, byla o krok vpředu. My jsme se bohužel za celý zápas nedostali do jediné šance a z posledních čtyř zápasů doma jsme nedali ve třech gól, to je tristní bilance. Měli jsme deset střel za zápas a ve druhé třetině jsme v 18. minutě neměli jedinou střelu na bránu. To je tragédie. Uvidíme, co bude dál."

Michal Straka (Plzeň): "Z naší strany to byl dneska výborný kolektivní výkon, založený na obrovském pohybu, disciplíně a obraně středního pásma. Dá se říct, že jsme domácí nepustili do žádných větších šancí a zaslouženě jsme vyhráli. Jsme rádi, že jsme potvrdili výkon už z Karlových Varů, kde jsme hráli taky výborně, ale bodově jsme to bohužel nepotvrdili. Jsme rádi, že jsme před reprezentační přestávkou přerušili šňůru čtyř proher, a určitě se nám bude lépe trénovat."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz