• 1. liga - I. část
  • 11.12.2010 17:00
  • 27. kolo

Litoměřice vybojovaly s Duklou cenný bod

11. prosince 2010, 21:09

eSports.cz eSports.cz

Od počátku dnešního utkání bylo jasné, že dnes nebude pro domácí Stadion zisk bodů jednoduchý úkol. Hráči Dukly Jihlava začali hned s důraznější hrou, ovšem všechny zákroky byly v rámci pravidel a to I na straně domácích hráčů, protože během první třetiny nedošlo k jedinému vyloučení. V čase 13:31 hráč Dukly Kucsera střelou po přihrávce zpoza branky otevřel skóre zápasu spíše nahozením než střelou bránu, kdy puk doklouzal za Volkeho záda za jeho betony. Diváci v Kalich Areně v první části viděli pouze jeden gól a proto tato třetina skončila stavem 0:1.

Druhá třetina začala větším tlakem hostující Dukly a během první minuty se domácí dvakrát zachraňovali zakázaným uvolněním. Hned poté ale domácí chytili dech a v čase 22:28 hráč Stadionu Rod z pravé strany přihrával před bránu jihlavského Řehoře, za jehož záda srazil puk jihlavský obránce. Tento vyrovnávací gól na 1:1 domácí hráče zvedl a jejich zvýšený tlak vyústil v další rychlý gól, kdy Heinisch překonal po dorážce jihlavského Řehoře a poslal Stadion do vedení 2:1. Domácí si nadále vytvářeli tlak a ve 28. minutě utkání hlavní rozhodčí poprvé vylučoval a na trestnou lavici poslal jihlavského Zeleného za nedovolené bránění. V přesilovce domácích došlo ovšem po špatné přihrávce Štěpánka k šanci jihlavského Čachotského , při které byl ale faulován a po nařízeném trestném střílení, které proměnil bez problémů, vyrovnal na 2:2. Na konci 29. minuty poslal hlavní rozhodčí tým Dukly do tří, když Ficenc vyhodil puk mimo ledovou plochu. Následnou přesilovku litoměřičtí využili a střelou z první překonal Řehoře litoměřický Kříž. Litoměřice tím šli opět do vedení stavem 3:2. Po velmi aktivní první polovině druhé třetiny došlo v druhé polovině k několika šancím na obou stranách, které ovšem neskončili vytouženým gólem a do kabin šli hráči obou týmů za stavu 3:2.

Poslední část dnešního souboje domácího Stadionu s Duklou Jihlava začala opět větším tlakem hostí, kdy se nedokázali litoměřičtí uvolnit ze svého obranného pásma tři minuty. I v dalších minutách si více šancí vytvářeli hosté, ale ve 47. minutě fauloval jihlavský Šidík. Domácí se touto přesilovkou uvolnili z jihlavského sevření a i po jejím skončení si vytvářeli větší množství šancí. V 52. minutě ovšem byl vyloučen po závaru před domácí brankou litoměřický Doležal za nedovolené bránění. Hráči Stadionu ovšem oslabení přežili bez úhony a dokonce se dostali do šance. Bohužel v čase 53:45 si Volke vyjel z brány a a jihlavský Kaláb se střelou od modré nemýlil. Hráči Dukly tímto vyrovnávacím gólem na 3:3 jakoby získali novou sílu a vytvořili si během chvíle několik velmi nebezpečných šancí. V 56. minutě došlo k velké šanci i na straně Stadionu, kdy se dostal Šinágl k samostatnému nájezdu, tato šance skončila v rukou jihlavského brankáře. Jihlavští hráči si zvýšenou aktivitou vynutili faul domácích a následnou přesilovku využil Padělek, který tečoval střelu od modré přímo do brány domácích. Ovšem za dalších 17 vteřin se Stadionu opět podařilo srovnat skóre na 4:4, kdy Slížek z bezprostřední blízkosti po dorážce překonal jihlavského brankáře. Vyrovnaný stav vydržel až do sirény oznamující třetí třetinu a oba týmy šli do prodloužení.

Aktivní hra obou dnešních soupeřů pokračovala i v prodloužení a šance domácích se střídali se šancemi hostů, ale ani jedna tato šance nebyla využita a proto diváci dnes viděli nájezdy, v kterých se bude rozhodovat, kterému týmu bude připočten druhý cenný bod. Jediný gól se podařilo vsítit jihlavskému Dobrovolnému a Jihlava si tím domů odváží z dnešního klání 2 body.

Autor: Luboš Hodys

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz