• Tipsport extraliga
  • 4.2.2011 17:30
  • 48. kolo

Kometa dál tápe. Ve Vítkovicích inkasovala vysokou porážku a dál zůstává jedenáctá

4. února 2011, 19:29

ČTK

Zápas, který Vítkovice pojaly jako oslavu třicátého výročí zisku mistrovského titulu, se pro domácí od začátku vyvíjel příznivě. Pohyb a agresivita byly jasně na straně Ostravanů a už v první minutě měl velkou šanci na holi Huna, ale Trvaj jeho nájezd z pravého křídla zmařil.

I ve čtvrté minutě byla v hlavní roli stejná dvojice: po Balejově hrubce jel Huna na gólmana sám středem hřiště, ale Trvaj byl opět bezchybný. Na Húževkovu teč Malíkovy bomby v deváté minutě byl už krátký i brněnský brankář a Vítkovice dvě sekundy před koncem přesilovky šly do vedení.

Hosté měli v obranné fázi obří starosti s vítkovickými bruslaři, kteří brněnskou defenzivou procházeli jako nůž máslem. Kometa moc nehrozila. Jedinou výjimkou byla Balejova možnost, kterou však v 10. minutě zázračně lapil uzdravený Málek.

Brno, na jehož střídačku kvůli dlouhodobě mizerným výkonům sestoupil i šéf klubu Zábranský, soupeři absolutně nestačilo. I v druhé části bylo často pod tlakem a také rychle inkasovalo, když se Burger technicky zbavil protihráčů a zavěsil. Domácí pak nevyužili 76 sekund hry pěti proti třem, třetí brankou je však zklidnil znovu Burger, který po rychlém kontru doslova propasíroval za Trvaje vyražený puk.

I v závěru si Vítkovice bezzubého soupeře vodily jako loutku. Na Trvaje ze sólového nájezdu nevyzrál ani Huna, čtvrtý gól po parádní kombinaci v přesilovce přidal až Ujčík. Skóre uzavřel v další početní výhodě Huna, který tečoval Malíkovu bombu.

Hlasy trenérů po utkání:

Zdeněk Moták (Vítkovice): "Byl to bojovný výkon, který byl korunován jednoznačným a důležitým vítězstvím. Navíc dobrým v tom, že jsme ho vybojovali a vydřeli vyrovnaným výkonem ve všech formacích. Zvláštní absolutorium zaslouží Roman Málek, který se sebezapřením odchytal vynikající zápas."

Ladislav Lubina (Brno): "My jsme přijeli s myšlenkou, že bychom chtěli urvat cenné body, které by nám mohly pomoct v boji o předkolo play off. Bohužel se nám to nepodařilo, odjíždíme zklamaní. Já o to víc z toho, jaký výkon jsme podali. Nejhorší je, když trenér vidí takovou bezradnost. Dostali jsme se do ní tím, že jsme inkasovali sporný gól v jinak dobře odehraném oslabení. To nás srazilo na kolena a dalo ráz celému utkání. Vítkovice nám daly lekci z produktivity a ukázaly, jak se mají hrát přesilovky."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz