• 1. liga - O udržení
  • 10.2.2010 18:00
  • 1. kolo
2 : 3
konec po s.n. 0:1, 1:1, 1:0 - 0:0 - 0:1

Dramatickou bitvu Berouna se Šumperkem rozhodl ve prospěch Draků Velecký

10. února 2010, 21:25

David Havlík

Medvědi měli na začátku zápasu více ze hry. Ovšem nemůže se dát gól bez potřebné střely na branku, lépe řečeno střely do branky. Bohužel pro domácí fanoušky se jejich tým na začátku gólově neprosadil. Poprvé si na puk sáhnul hostující brankář, když Novotný zpracoval žabku na modré a jednoruč nedokázal Danečka překonat. Na druhé straně zahrozil Rimmel a na poslední chvíli Cikánek pravým betonem puk vyrazil. Hosté se do zápasu dostávali trochu pomaleji, přesto dokázali šancím Berouna odolávat. Naopak v šestnácté minutě otevřel skoré Pekr po Podešvově přihrávce zpoza branky – 0:1. Ke konci třetiny přestřelil šumperský Červenka branku a marně se chytal za hlavu.

Ve druhé třetině byly k vidění dvě branky. Po jedné na obou stranách. Vyrovnat se povedlo Petru Šináglovi. Nenápadné nahození Bolfa tečoval přesně za Danečkova záda a Medvědy dostal zpátky do hry. Následně na to mohl Šumperk dostat do vedení Janečka. Na jeho ránu z mezikruží odpověděl Cikánek pěkným semaforem. Jenže chyby stály v dnešním zápase Medvědy naděje na vítězství. Špatná rozehrávka Vojty vedla k vyloučení Bolfa, kterému nezbývalo nic jiného než zafaulovat. Početní výhodu Draci využili. Meluzín si zamíchal s pukem. Počkal, až mu najede na druhé straně Holík, který střelou pod víko dostal Šumperk zpět do jednobrankového náskoku - 1:2. Ve 37. minutě byl berounský Vlček sám před Danečkem. Pro mnohé nechápavě jeho branku přestřelil a do šaten se šlo za nepříznivého stavu pro domácí.

Třetí třetina nepřinesla jiný styl pojetí hokeje. Medvědům jako by chyběla šťáva a lehkost jako ve Vrchlabí, kde svého soupeře trápili. Dokázali se semknout a za nepříznivého stavu 0:2 otočit na 3:2. Dnes to byl ale jiný tým. Šumperk se uchýlil k tvrdému bránění a občasným brejkům. Medvědům se nedařilo dostávat do pásma a chvílemi to vypadalo, že si Šumperk z Berouna odveze potřebné tři body. Puk z hole Šinágla se projel po břevnu ven a následná šance, ve které byla posunutá branka, se změnou stavu nezahýbala. V 57. minutě přeci jen Beroun vyrovnal. Kafka se trefil přesně mezi Danečkovy betony -2:2. Medvědi málem sahali po všech bodech. Ladislav Vlček se prokličkoval až před Danečka. Jenže trefil jen jeho lapačku.

V prodloužení přes nemalé šance na obou stranách gól nepadl a na řadu přišli samostatné nájezdy. V těch byl úspěšný jen hostující Velecký. Blafákem do bekhendu dostal puk nad Cikánkovu vyrážečku a připsal Šumperku důležitý druhý bod.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz