• 1. liga - O udržení
  • 8.3.2008 17:30
  • 7. kolo

Hráči Mostu udělali důležitý krok k záchraně první ligy

8. března 2008, 22:52

eSports.cz eSports.cz

Stačilo osmnáct sekund a vášně mezi oběma oddíly byly zažehnuty. Strůjcem jubilejní šance se stal prostějovský Pšurný, avšak brankář domácích Zikmund odolal. Poté tempo hry trochu upadlo. Publikum znovu zbystřilo až v 5. minutě, když rozhodčí poslali Jestřáby do čtyř. Přestože domácí si s naskytnutou příležitostí ze začátku nevěděli rady, nakonec na defenzívu Prostějova našli recept. Dobrou orientací a reflexem se prezentoval Milan Antoš, který v čase 5:51 přelstil soupeře přesnou dorážkou – 1:0. Hostujícím mužstvem branka otřásla, ale Mostečtí tuto šanci nedokázali uchopit za pačesy. O vybočení z vyjetých kolejí se postarali až v 9. minutě Antoš s Poživilem, ale gólman Daneček byl tentokrát úspěšnější. Následně se provinil Urban a hostům tak nabídly dvě minuty početní výhody.

 

 Prostějov sice zažehl své motory, jenže jejich hnací síla nebyla nijak oslnivá. Do slibnější šance se dostal pouze Rangl, jehož ránu zlikvidoval Zikmundův beton. Poté dokonce uprchl domácí Antoš, ale jeho útočné choutky skončily na rameni Danečka. Štěstí zkoušel ještě na druhé straně Podešva, ale ani tomu přáno nebylo. Jak vypadá přesilová hra potom mohli Prostějovu ukázat domácí, když šel pykat Piecha. I tahle početní výhoda se ale té vzorové zdaleka nepodobala, ba naopak. Jedinou šanci diváci zaregistrovali u hostů a to když aktivního Podešvu zablokovali obranné valy domácích na poslední chvíli. Nad dalším úsekem hry srdce diváků zrovna neplesala. Hráči se horko těžko dostávali do šancí a když už, tak všechno korunovali nepovedenou střelou. Za zmínku tak stojí už jenom Zaťovičův projektil z 18. minuty. Prostějovský mág v bráně se ani teď na hruškách nachytat nenechal.

 

Druhá třetina začala taktéž jako ta první. Místo Pšurného však pálil Procházka z řad Hanáků. Dlužno dodat, že nepřesně. V 24. minutě se pak dostala řada na první vyloučení. Chtě nechtě musel navštívit trestnou lavici mostecký Kocek, což se nakonec ukázalo být osudným. Pro domácí však v pozitivním smyslu. V oslabení se totiž zmocnil domácí Míka puku a vytyčil si cíl na druhé straně kluziště. Nakonec se dostal před Danečka, ale v rozhodujícím momentu byl zahákován a rozhodčí nařídil trestné střílení. K tomu se postavil Petr Martínek a bezvadnou střelou pod vyrážečku rozjásal domácí příznivce – 2:0. Zdálo se, že Most složil svého soupeře na lopatky, ovšem  zdání mnohdy klame a jinak tomu nebylo ani teď. Netrvalo to ani minutu a Jestřábi skóre snížili.

 

Jmenovitě se o bleskovou odpověď postaral Roman Pšurný, když tečoval ránu Rangla – 2:1. Zápas tím dostal velezajímavý náboj a bylo se na co dívat. Dvě minuty nato se po sérii vyloučení dostaly do rukou Mosteckých výborné karty v podobě téměř celé minuty dvojnásobné přesilovky. A i tahle početní výhoda měla gólovou příchuť. Kupodivu však skórovali právě oslabení Jestřábi. Do úniku se dostal Vymazal a Tomáš Vrba, přičemž druhý jmenovaný překonal Zikmunda – 2:2. Ani Most se však nenechal zahanbit. Misky vah naklonil v čase 30:31 na stranu svého týmu Milan Antoš, když znovu úspěšně dorazil Míkovu střelu – 3:2.

 

Hostům nebyly nic platné ani protesty, že branka byla posunuta. Hlavní arbitři Hribik s Hodkem byli neoblomní. Prim hráli po vstřelené brance domácí, což Gergel mohl potvrdit další brankou. Když ale překonal Danečka, do cesty se mu postavila tyč. A tak hřmělo na druhé straně kluziště.  Svou šanci v trefu do černého přetavil prostějovský Jaroslav Bartoň v 37. minutě. Po souhře Vymazala s Ranglem se puk dostal právě k prostějovskému vyslanci a ten od modré skóruje – 3:3. Do konce třetiny hra neubrala na kráse, byl k vidění útočný hokej na obou stranách a tenhle fakt dokládá i poslední minuta. Právě v té se totiž domácí znovu dostali do vedení. Postaral se o to Tomáš Urban, jež v čase 39:34 zblízka přelstil Danečka – 4:3. To všechno v početní výhodě.

 

 

První výrazný moment třetí části přišel v čase 42:19, když se mostecký Poživil uchýlil k nedovolenému bránění, za což si vykoledoval dvě minuty odpočinku. Přesilovka Prostějovu sice ovoce nepřinesla, jenže necelou půlminutku po jejím skončení se domácí opět provinili. Pšurný sílící tlak zakončil pouze nastřelením Zikmunda a tak můžeme i teď konstatovat, že domácí se ubránili. Jestřábi ale tahali za tu správnou stranu provazu a domácí neměli na vybranou. Museli si pomáhat zákroky za hranicí pravidel. V 49. minutě bylo jasným příkladem Poživilovo podražení. V ten moment hostující kouč vycítil příležitost a vzal si oddechový čas.

 

 Jestřábi vjeli na led s kuráží a odhodláním, což dokumentoval Balčíkův pokus. I tomu ale Zikmund vystavil stopku. Střílející hráč musel chvilku nato zastavit ujíždějícího Postla a to se mu povedlo jen za cenu faulu. Síly na ledě se tedy vyrovnali. Od tohoto momentu o sobě dal vědět až Antoš v 53. minutě. Daneček si ovšem počínal famózně a domácího kanonýra vychytal. Velkou šanci poté zahodili hosté, když si před Zikmundem vytvořili obrovský  tlak. Gólmana nakonec položili i na zem, ale lob Vrby, který směřoval do sítě, zastavil takříkajíc za pět minut dvanáct dojíždějící bek domácích. Hra nabírala na obrátkách, hosté si byli vědomi důležitosti utkání a šlápli na plyn.

 

Zejména šance Podešvy, který mohl těžit s přesné Vymazalovy nahrávky, zaváněla gólem. Agilní “Poděs“, jak se talentovanému útočníkovi říká ve Vsetíně, kde hokejové vyrostl, však kotouč netrefil. Vrátek v prostějovské obraně pak mohl využít Zaťovič, jenže strážce hanácké klece svůj tým nepotopil. V 59. minutě se naskytla možnost Pšurného z Prostějova, který z dobré pozice vypálil. Puk potom nebezpečně poskakoval v domácím brankovišti, ale hosté ho do sítě neusměrnili. Závěr třetiny patřil Jestřábům žíznícím po bodech, jenže defenzíva Mostu v čele se Zikmundem už nekapitulovala. Prostějovu nepomohla ani hra v šesti a tudíž můžeme konstatovat, že Most obohacuje svou pokladničku o tři body. Jestřábi odjíždějí s prázdnou.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz