• 1. liga - play off
  • 29.3.2008 17:30
  • Finále
  • stav série 0:3
5 : 6
konec po s.n. 2:1, 2:1, 1:3 - 0:0 - 0:1

Téměř ztracený zápas Boleslavští zvrátili a slaví třetí výhru nad Chomutovem

29. března 2008, 21:54

Michal Miškovský

Úvod duelu Mladoboleslavským vůbec nevyšel. Vždyť soupeři stačilo osm minut, aby se ujal dvougólového vedení. Nejprve v páté minutě otevřel skóre trefou z bezprostřední blízkosti Polanský, o tři minuty později pak Jeslínek v přesilovce vyzval Haška, který si před poloprázdnou svatyní Chábery veděl rady. Středočechy mohlo těšit aspoň brzké snížení. V deváté minutě si vyjel zpoza branky Nouza a nečekaně zakončil za nepřipraveného Horčičku.

Druhá polovina úvodní třetiny se nesla ve znamení vylučování. Boleslavští vyfasovali tři dvouminutové tresty, domácí jediný, ale aní jeden tým v početní výhodě neudeřil. S jedinou vážnější střelou Trefného si Chábera v 17. minutě poradil, na opačné straně Horčičku nejvíce zaměstnal pár vteřin před přestávkou tvrdý pokus Kolafy.

I v prostřední dvacetiminutovce mohli Chomutovští těžit z povedeného začátku. 11 vteřin před návratem Schnabela, jenž byl vyloučen ještě v první třetině, se dostal puk u levé Cháberovy tyče k Trefnému, který s notnou dávkou štěstí překonal Cháberu. Dvougólový náskok však domácím vydržel jen do 24. minuty. V ní sice nejprve zahrozil v oslabení Polanský, ale jeho nájezd Chábera díky “provazu“ na brankové čáře zněškodnil, hned z protiútoku se však dostali do přečíslení Nouza s Králem a první jmenovaný se ani podruhé nemýlil. Ani stav 3:2 neplatil déle než dvě minuty. Ťupa nasměroval svou přihrávku před bránu na volného Haška, který střelou z první vrátil klid na hokejky domácích.

Na řadě tak byli znovu svěřenci Petra Kaňkovského, jenže Boháče i Drábka gólman Severočechů vychytal. Naopak vedení si mohli domácí pojistit díky čtyřminutovému vyloučení Bauera, ale v největší šanci Kostourek ve 37. mnutě trefil jen tyč. Ještě delší početní výhodu mohli mít k dispozici pro změnu Boleslavští v závěru druhé třetiny a v úvodu té třetí. Vždyť za ostrý faul na Lukáče byl Tauš potrestán trestem ve hře, jenže vzápětí hosté vyfasovali dvě minuty za příliš mnoho hráčů na ledě, a tak se jejich přesilovka zásadně zkrátila.

Hosty mohl vrátit do zápasu ve 44. minutě svým individuálním průnikem přes tři hráče Sýkora, jenže tváří v tvář Horčičkovi neuspěl, z protiakce naopak Chomutovští udeřili popáté. Heinisch z mezikruží poslal puk přesně do levého horního rohu Cháberovy svatyně. Šestý gól domácích mohl přidat v polovině třetí dvacetiminutovky Charousek, ale jeho střelu zastavila konstrukce brány. Téměř jednoznačný zápas se v závěru třetí třetiny změnil v drama. Nejprve v 54. minutě pálil přesně při dvojnásobné početní výhodě Kolafa, o tři minuty později snížil na jednobrankový rozdíl Šebesta a senzační finiš zakončil vyrovnávací trefou v 59. minutě nepokrytý Nouza, jenž zároveň závršil hattrick.

V prodloužení měli na hokejce rozhodnutí chomutovský Šíp a boleslavští Nouza s Králem, ani jednomu se však vítězný gól vstřelil nepodařilo, a tak na řadu přišly samostatné nájezdy. V nich hned první proměnil Mikulík, ve třetí sérii však srovnal Polanský. Boleslav má však Richarda Krále, který ve čtvrté sérii rozhodl.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz