• 1. liga - ZV - II. část
  • 17.11.2007 17:00
  • 22. kolo

Hradec prodloužil na Hané vítěznou sérii

17. listopadu 2007, 20:59

Jan Brumlík

Hned v úvodu utkání viděla prostějovská aréna Fořtův průnik domácí obranou, který musel řešit až brankář Daneček. Po této úvodní lekci se Jestřábi probrali k životu a začali hrát s Energetiky vyrovnanou partii. Hrálo se v rychlém tempu a oko diváka si nemohlo stěžovat. Několikrát se hrálo v početních nerovnostech. Těchto situací však daleko lépe zvládali využívat hosté. Jestřábi mají od začátku sezony problémy s prosazováním se v těchto situacích a ani utkání proti Hradci nebylo v tomto směru výjimkou. Přesto to byli právě domácí, kdo otevřel skóre zápasu. To v čase 14:21 po asistenci Tomáše Vrby zamířil z mezikruží přesně Adam Mikšovský. Hradečtí si toto pochopitelně nechtěli nechat líbit a snažili se ještě před koncem třetiny vyrovnat. Jejich tlak přinesl částečný úspěch, když byl v čase 17:59 vyloučen domácí Višňák. Tlak hostí se stupňoval a už to vypadalo, že si domácí odnesou vedení s sebou do šaten, když jim radost překazil Martin Táborský, kterému se podařil husarský kousek, skóroval totiž v čase 19:59! Do kabin se tedy odcházelo za nerozhodného stavu.

Také na začátku druhého dějství byla k vidění gólová šance, když se tváří v tvář Koutskému ocitl Martin Piecha. Jeho nájezd však úspěšný nebyl. Chvíli nato se potvrdilo ono otřepané „nedáš – dostaneš“. Úspěšným střelcem byl tentokrát Jaroslav Roubík, kterému se podařilo přesně tečovat Lesákovu ránu od modré čáry. Jestřábi se také snažili rychle gólové manko dohnat. Prosadit se však nedokázali Piecha, Kotásek ani Opatovský a nápor domácích tak pomalu slábl. Úplně jej utlumil přesnou ranou Jiří Hendrich, který zvyšoval už na 1:3. Chvíli po inkasované brance měli domácí velkou šanci dotáhnout se zpět na rozdíl jediné branky, poskytnutou přesilovku ale promrhali. Když ani Bartošek nedokázal v závěru dějství snížit, skončila prostřední část hry dvoubrankovým deficitem na straně domácích.

Začátek třetí třetiny se hrál oproti předchozím dvou ve značně pomalejším tempu, čemuž učinil přítrž až hlavní sudí tím, že poslal domácí do dvojnásobného oslabení. Přesilovku pěti proti třem Hradec využít nedokázal, pět na čtyři už však ano. V čase 47:29 si vylepšil statistiky Jiří Hendrich a definitivně tak srazil Jestřáby na kolena. Asi pět minut po brance na 1:4 působil domácí tým značně odevzdaně a hosté měli na ledě velkou volnost. K odporu však zavelel Martin Opatovský, který dal v 54. minutě Prostějovu ještě jakousi naději. Necelé dvě minuty po něm měl obrovskou šanci na skórování Bartošek, ale ani svůj druhý nájezd v utkání neproměnil. Na stavu 2:4 nic nezměnila ani závěrečná power-play domácích a hosté si tak odvezli domů do Hradce zcela zasloužené tři body.

Ohlasy trenérů:

Pavel Pazourek (Hradec Králové): Hráli jsme, co jsme potřebovali, dali jsme branky a kdybychom nedělali zbytečné chyby, nemuselo dojít k rušnému závěru utkání. Díky těmto chybám jsme inkasovali dvě branky. I domácí však hráli dobře a myslím si, že k vidění byl dobrý, svižný prvoligový hokej.

Radomír Kužílek (Jestřábi Prostějov): Utkání jsme začali dobře, hráli jsme agresivně a napadali soupeře v útočném pásmu, nedali mu prostor. První třetina tedy byla taková, jakou jsme si představovali. Klíčový moment přišel v poslední sekundě první třetiny, kdy hráči udělali obrovskou chybu v rozestavení a nechali si dát laciný gól. To hrozně moc ovlivnilo další vývoj utkání.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz