• O2 extraliga
  • 16.2.2007 17:00
  • 50. kolo

Vítkovice podeváté za sebou vyhrály doma a drží šanci na play off

16. února 2007, 20:23

ČTK
Přestože soupeř měl osm juniorů na soupisce, Vítkovice proti outsiderovi předvedly katastrofální výkon bez důrazu, pohybu a nasazení. Burger v sedmé minutě švihem orazítkoval tyčku, ale to bylo na dlouho z domácí strany úplně vše. Valachům stačilo bránit střední pásmo, prostor k rychlým protiútokům jim Vítkovice samy otvíraly vlastními chybami v defenzívě. Tak jako v 17. minutě, kdy po nepřesné rozehrávce Haluza dělovkou těsně nad ledem překonal Pince.
    
Favorita z polospánku neprobrala ani přestávka. Naopak hrál ještě hůř než v úvodu, ale měl velkou kliku, že Vsetín na druhý gól spotřeboval sedm vyložených příležitostí. Jenom Haluza měl další čtyři góly na hokejce, Pinc se však překonával a vylámali si na něm zuby i Davídek s Hruškou. A když už jej Grill obelstil blafákem, v pádu nestihl usměrnit puk do sítě. Síťku tak napnul jedině Darzinš, který z netypického místa na vrcholu přesilovkového kvintetu prostřelil vše co mu stálo v cestě.
    
To už se ostravská hala chvěla pískotem naštvaných diváků. Zmar Vítkovic dostupoval vrcholu, domácí ve druhé části pořádně nevystřelili na Štefla, přesto se Tomášek v 39. minutě z otočky prosadil a odstartoval zvrat.
    
Vsetín soupeři v nepříznivé situaci blahosklonně pomohl, to když si dal gólman Štefl po 83 sekundách třetího dějství klasický vlastní gól: nahozený puk ze středního pásma po odrazu od zadního mantinelu vyjel před branku, kde zavadil o Šteflovu brusli a skončil za brankovou čárou.
    
Očekávaný obrat dokonal záhy v přesilovce nejlepší vítkovický střelec Irgl a výhru zpečetil Káňa. Vsetín v závěru ještě zkusil power play, ale Jurečka, který vyskočil z trestné lavice, zachytil vyhozený puk a posunul ho do opuštěné branky. I přes mizerný výkon tak nakonec favorit zaznamenal přesvědčivé vítězství. 

Hlasy trenérů po utkání:
    
Miroslav Fryčer (Vítkovice):
"Dneska nevyhrálo lepší, ale šťastnější mužstvo. My jsme byli čtyřicet minut v absolutní křeči. Dost kluků bylo utahaných, ale měli jsme štěstí, že jsme dali kontaktní gól před koncem druhé třetiny a pak jsme i rychle vyrovnali. Pak už jsme byli lepší. V žádném případě v tom dneska nebylo podcenění, spíše podvědomí, že se musí vyhrát. I takové vítězství se ale počítá v boji o play off."
    
Břetislav Kopřiva (Vsetín):
"Jsme velmi zklamaní výsledkem. Dlouho jsme nehráli tak dobře jako dneska. Mužstvo podalo vynikající výkon z hlediska nasazení a bruslení, ale ani to nestačilo. Pak se dopustíme naivních chyb, po kterých soupeř vyrovnal. Domácí to pak nastartovalo a někteří naši mladí kluci to už pak nezvládli. S výkonem jsme spokojeni, s výsledkem ne."
RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz