• 1. liga
  • 19.12.2005 18:00
  • 34. kolo

V souboji o poslední místo úspěšnější Třebíč

20. prosince 2005, 0:40

hokej.cz redakce

Dnešní zápas začal témeř totožně, jako ten s Prostějovem. Vajgar se rychle v první minutě ujal vedení, když Tomáš Mertl obkroužil branku a kotouč zasunul za Luňákova záda - 1:0. O dvě minuty později se hezky uvolnil Ondřej Hruška. O minutu později se hrálo pouze 4 na 4 a do šance se dostala i Třebíč. Pavel Pelán tvrdě vystřelil ihned po buly, ale gólman domácích byl pozorný. V čase 4:22 to bylo již o dvě branky. Jirka Vašíček hezky našel Zdeňka Špergera a ten zpracoval dlouhou přihrávku a v zakončení se nezmýlil - 2:0. První přesilovku si domácí zahráli v sedmé minutě, avšak největší šance měli hosté, jmenovitě Laš s Korotvičkou, který letošní sezónu zahájil právě v dresu Vajgaru. Na přelomu třetiny dvakrát zahrozili Jihočeši. Tváří v tvář Luňákovi se ocitl Kupec, z úhlu o chvíli později pálil Fiala. V další přesilovce domácích musel Filip Luňák zasahovat proti bombě Roberta Procházky, kterou hostující gólman jen z velkým úsilím pokryl betonem. V patnácté minutě Jirka Vašíček dlouhým pasem uvolnil Davida Kupce a ten v nájezdu nádherně trefil horní část branky - 3:0. O pár vteřin později byl tvrdě zasažen loktem Vladimír Škoda, avšak hlavní rozhodčí Husička nevylučoval. A ke slovu přišli hosté. Minutu a půl před první sirénou se nejlépe v brankovišti zorientoval Petr Zahradník a rozjásal třebíčské fanoušky poprvé - 3:1. Za necelých 30 vteřin se do přečíslení 3 na 2 drali třebíčští, domácí obranou projeli jako nůž horkým máslem a Ondřej Látal přidal druhý rýchlý gól. A aby toho nebylo málo, tak studenou sprchu domácích naplno pustil Martin Fryauf - 3:3.

Domácí první útok hned na začátku třetiny rozehrál svou kombinaci, ale střely jak Davida Kupce, tak i Jaroslava Kocara cestu do branky nenašly. O dvě minuty později kontroval Milan Přibyl, ale i jeho střela zblízka gólem neskončila. Dokonalý obrat v utkání Horácká Slavia dokonala ve 23. minutě, kdy Pavel Bulička spíše jen nahazoval od modré směram na Kučeru a kotouč se zastavil až v brance - 3:4. Hostům narostla křídla a Vajgar se místy musel bránit velké převaze. Ve 23. minutě se v gólové šanci ocitl Tomáš Mertl, ale několik těl v brankovišti Třebiče prostřelit nedokázal. V 31. minutě do rozhozené třebíčské obrany pálil Lukáš Mucha, kotouč v brance neskončil, ale tlak si vynutil faul na straně hostů. A Vajgar dokázal přesilovku bleskově využít. Tomáši Mertlovi stačilo jen 20 vteřin k prostřelení skrumáže před hostující brankou - 4:4. O minutu později měl ke gólu blízko Kocar, když střílel jen těsně vedle branky. V čase 14:00 šel do gólmana Třebíče tvrdě Ondřej Hruška a vyfasoval 2 minuty. O 80 vteřin později šli domácí do tří, když po náznaku podražení musel za katr Kocar. Dvojnásobné oslabení Jihočeši přečkali, ale okamžitě po návratu prvního potrestaného vsítil pátou branku hostů Jan Korotvička - 4:5. Vajgar se snažil vyrovnat. Nejprve David Kupec neprostřelil obránce Třebíče v brankovišti. O pár okamžiků později projel celým kluzištěm Jiří Hanzal, jeho sólo Luňák vyrazil, stejně jako další dvě dorážky hráčů v modrém.

Domácí celek dohrával přesilovku z druhé třetiny a k brance si hezky sjel Robert Procházka, který recept na Luňáka též nenašel. Ve 47. minutě zahrozil dnes velmi nebezpečný Korotvička, stejně jako na druhé straně Mertl. Ondřej Hruška pálil z úhlu jen do lapačky Luňáka. O minutu později nevěděl co s pukem Kocar, nahodil před branku, kde tísněný Šperger netrefil jeho prudký pas. Hned po buly měl gól na holi Lukáš Fiala, ale ani on se do střelecké listiny tentokrát nezapsal. V polovině 50. minuty nabídl rozhodčí Husička domácím dvouminutovou přesilovku, během které postupně dvakrát stříleli Procházka s Kupcem, avšak bohužel pro domácí zůstalo jen u střelby. V 53. minutě střílel na Kučeru z dálky Jozef Lukáč. V polovině minuty čtyřiapadesáté hráli přesilovku hosté, od modré nebezpečně pálil Šefčík a Lukáč. V 59. minutě se na Kučeru řítil opět Jan Korotvička, ale Kučera byl tentokrát pozorný. Jindřichohradecký Vajgar zkusil v závěrečných vteřinách hru bez brankáře, ale ani tento tah k vyrovnání nepřispěl. Vajgar nedokázal potvrdit výhru z Ústí a stále uzavírá s čtyřbodovým mankem prvoligovou tabulku.

Ohlasy trenérů:

Jiří Veber (Jindřichův Hradec): "Zápas jsme si prohráli sami a já na tom mám svůj podíl. Rychle jsme vedli, ale v závěru první třetiny jsme dostali tři rychlé góly. Zápas se nepovedl Pepovi Kučerovi, kterého jsem si prosadil na dnešní zápas do sestavy. Mohli jsme vyhrát 3 zápasy v řadě a posunout se konečně v tabulce výš. Chyběl nám k tomu opravdu malý krůček."

Jiří Otoupalík (Třebíč): "Když po 15 minutách prohrávátě 0:3, tak bývá zápas rozhodnutý. Nám se však 3 brankami povedlo rychle vyrovnat. Pak už jsme hráli dobře. Šli jsme do vedení, domácí sice ještě srovnali, ale dokázali jsme dát vítězný gól. Do Hradce jsme jeli s obavami, protože má v poslední době slušné výsledky a navíc nás trápí velká marodka. Jsme velice spokojeni, že jsme toto utkání zvládli.“

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz