• 1. liga
  • 10.11.2005 18:00
  • 22. kolo

Překvapení na boleslavském ledě, hosté vybojovali bod

10. listopadu 2005, 21:35

Pavel Petr

Po jedenácti vteřinách hry sice pálil třebíčský Oliva a po něm to od modré zkoušel také Lukáč, to ale na dlouhé minuty bylo v hostujícím provedení vše. Domácí totiž uzavřeli soupeře v jeho obranné třetině a na konci druhé minuty také udeřili. Po přihrávce Vrbaty se štěstím skóroval Nouza a zdálo se, že vše půjde jako na másle – 1:0.

Jenže opak byl pravdou. Co byla přitom boleslavským hráčům platná převaha, když v koncovce se už vícekrát neprosadili. Navíc v oslabení, to když běžela 14. minuta, inkasovali na 1:1. Od modré střílel Lukáč, Fryauf jeho střelu tečoval a Mařík byl bezmocný. To také bylo, pokud jde o góly, ve čtvrtečním večeru vše.

Pokud jde o druhou třetinu, průnik Rozsívala zastavili hosté jen za cenu faulu, bekhendový pokus M. Krupky byl snadnou kořistí pro Šindeláře a gólem neskončila ani rychlá kombinace v provedení dvojice M. Krupka – Rozsíval.

Ve třetí třetině hráli domácí celkem čtyřikrát v početní převaze, ani to jim ovšem k vítězné trefě nepomohlo. Po objetí hostující branky se totiž neprosadil Rozsíval, Šrekův pokus Šindelářovi vypadl z lapačky a dorážka Langhammera také v síti neskončila, do černého nemířily ani dvě Vyhlídalovy střely a sám před třebíčskou brankou se neprosadil ani Vrbata. Ani prodloužení pak o vítězi nerozhodlo a tak si nakonec oba celky rozdělily po bodu.

Na slovíčko s trenéry Horešovským a Nelibou :

Co rozhodlo čtvrteční zápas na boleslavském ledě? Z pohledu hostů výborná obranná činnost, z pohledu domácího celku pak slabý důraz v koncovce a z toho pramenící střelecká nemohoucnost. Nejen o tom jsme si povídali s oběma trenéry. Nejprve dostal slovo třebíčský kouč Josef Horešovský a po něm boleslavský trenér Jan Neliba.

Hostující trenér Josef Horešovský se ve čtvrtečním večeru vrátil do Mladé Boleslavi. Jaký to pro něj návrat byl? Soudě dle bodového zisku jeho svěřenců nadmíru úspěšný. „Do Mladé Boleslavi se vracím rád. Vždyť jsem tady strávil krásné tři roky. Samozřejmě nejhezčí byl ten postup do I. ligy. Nakonec i první rok ve druhé nejvyšší soutěži byl, dá se říci, velmi úspěšný,“ zavzpomínal Josef Horešovský. 

A přidal pár slov k zápasu samotnému: „Dneska jsem na druhou stranu rád, že vezeme bod. V situaci, ve které se nacházíme, má každý pro nás doslova a do písmene cenu zlata.“ Po rychlém gólu domácích to ale se Slavií vůbec nevypadalo dobře. Navíc si Boleslav vytvořila velkou převahu. „Jestli jsem se v těchto momentech nebál dalších gólů v naší síti? Samozřejmě pokud inkasujete gól takto rychle, je to vždy nepříjemné. V tom jsme bohužel nebyli v předcházejících zápasech příliš silní, abychom se tvářili tak, že se nic neděje. Naopak to hráči prožívají velice silně. V Mladé Boleslavi ale tomu bylo jinak a jsem za to rád. Už jen proto, že ten začátek nebyl dobrý. Prohrávat venku ve druhé minutě 0:1, to rozhodně dobrý začátek není. Naštěstí jsme se v dalším průběhu utkání soustředili na obrannou hru a obranu středního pásma. Obrana dobře fungovala, stačili jsme domácí hokejisty obsazovat. To byl první předpoklad k tomu, abychom na boleslavském ledě udělali dobrý výsledek. Jsem rád, že se zápas povedl také Filipu Šindelářovi. Někdy se štěstím a vypětím všech sil jsme se navíc dokázali ve třetí třetině ubránit přesilovkám domácích. Na druhou stranu je škoda, že jsme potom nedosáhli druhého bodu. Sahali jsme v závěru na něj, přesnost tam ale bohužel nebyla,“ konstatoval závěrem Josef Horešovský.

To domácí kouč Jan Neliba rozhodně nemohl být spokojený a také spokojený nebyl. „Z našeho pohledu to byl nevyvedený zápas. Třebíč těžila pouze z obrany a my to nedokázali překonat. Provázel nás slabý důraz v koncovce. Měli jsme více šancí, ale neustále se trápíme s tím, že hledáme nějakého střelce, který by tu branku z těch šancí dokázal dát,“ uvedl Jan Neliba.

Zároveň se bránil tvrzení, že by jeho svěřence rychlá úvodní branka ukolébala. „To snad ne. Každopádně výkon v první třetině byl ospalý. Nejlepší, alespoň podle mého názoru, byla třetí třetina. Vytvořili jsme si dostatek šancí proto, aby se vyhrálo. Nestalo se. Hokej se hraje na góly a ty jsme nedali. Mrzí nás také, zejména v již zmíněné třetí třetině nevyužité přesilovky. Přitom jsem počítal s tím, že přesilovky budeme hrát a že si vynutíme fauly. Dva tréninky jsme se také hře v početní převaze věnovali. Je škoda, že se nám ani jednou z nich nepodařilo skórovat. Teď nás čeká pondělní utkání s Jindřichovým Hradcem. Nesmíme to podcenit. To jsou zápasy, které musí prokázat kvalitu mužstva. Doufám, že se poučíme ze čtvrtečního duelu s Třebíčí a na zápas budeme lépe připraveni,“ věří Jan Neliba.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz