• 1. liga - Playoff
  • 20.2.2003 17:00
  • Čtvrtfinále 4. kolo
  • stav série 2:2

Hattrick kapitána v pravý čas

21. února 2003, 9:33

Miroslav Janíček
Do zápasu hosté z Chomutova doslova vletěli. Během prvních 30 vteřin musel domácí brankář Kučera hned dvakrát předvést svoje kvality. Hned po dvou minutách dostali hosté navíc ještě výhodu přesilové hry, ale v oslabení jim ujel Hubáček, kterého těsně před brankovištěm fauloval Pospíšil. Útočník Slovanu po jeho zákroku dopadl na brankáře a zatlačil ho až do branky. Poté byl Jarina pro defekt na výzbroji nucen své místo v brance přenechat na 6 minut Vrbovi. Toho domácí dokázali využít už po 35 vteřinách, kdy ujel Paleček a blafákem do bekhendu nerozchytaného Vrbu překonal - 1:0. Vzápětí měl velkou šanci zvýšit vedení Netík, když Vrba neměl v brankovišti kotouč pod kontrolu, ale nepodařilo se mu ho dotlačit za brankovou čáru. V 5. minutě nezachytil Florian nástup Mikšovice podél levého mantinelu, který nahodil puk před branku Slovanu. Kučera střelu Kožnara ještě stačil vyrazit, ale Jeslínek dorážel do odkryté branky - 1:1. Ve 13. minutě měl možnost strhnout vedení na stranu hostů Koláček, ale z mezikruží trefil jen dobře postaveného Kučeru. Vzápětí na druhé straně prověřil Stavenský dvakrát za sebou Jarinu.

Od úvodního vhazování v prostřední části hry se hokejisté vzájemně oťukávali, o něco větší aktivita byla na holích chomutovských hokejistů. Ve 27. minutě seděl na trestné lavici Drábek a hosté rozpoutali před domácí brankou doslova peklo. Jen díky bravurním zákrokům Kučery a Florianovým obětavým skokům do střel, zůstal i nadále nerozhodný stav. V 35. minutě se chytře uvolnil M. Tvrzník a po pravé straně se prosmýknul do útočného pásma. Jeho nahození před branku zachytil D. Tvrzník a v závaru před Jarinou, kde kotouč létal hodně vysoko, mu sklouznul puk po noze a odrazil se do branky - 2:1. Těsně před druhou sirénou mohl srovnat stav Kreuzer, ale Kučera se těsně před ním položil na led a jemu se nepodařilo zvednout přes něj kotouč.

Také od začátku třetí třetiny se hrál rychlý hokej s množstvím osobních soubojů. Od 44. minuty hráli hosté přesilovku, zamkli soupeře před jeho brankářem a po ukázkovém přečíslení střílel Mikšovic do prázdné branky - 2:2. S přibývajícím časem se postupně na ledě také začalo více jiskřit. Velké chvíle domácích hokejistů však měli teprve přijít. V 52. minutě, po vhazování ve vlastním obranném pásmu uplatnil Netík svoje raketové zrychlení. Protáhl se po pravé straně do útočného pásma a skvěle našel najíždějícího D. Tvrzníka, který blafákem do protipohybu brankáře strhl vedení na stranu domácích - 3:2. Hokejisté Slovanu byli na koni a když o minutu a půl později zkompletoval po Netíkově křížné přihrávce brankovištěm D. Tvrzník hattrick, bylo o vítězi rozhodnuto - 4:2. Těsně poté, co hlasatel oznámil poslední 2 minuty třetí třetiny, si počíhal před brankovištěm Stavenský a přihrávku Důrase od zadního mantinelu nadvakrát přetavil v gól - 5:2. Když už se zdálo, že se zbytek utkání jen v poklidu dohraje, dokonal dílo zkázy Horáček, který výstavním golfem od modré čáry vymetl všechny pavučinky v horním růžku Jarinovy svatyně - 6:2. Nepříliš pěknou tečkou za utkáním byl úprk celé lavičky hostí do kabin, když hokejisté nedokázali ani poděkovat svým fanouškům za vytrvalé povzbuzování. O tom, že hosté neunesli porážku svědčí i odmítavé stanovisko trenérů poskytnout bezprostředně po utkání rozhovor médiím.

Názor trenéra po utkání:

Radomír Mikeš (HC Slovan Ústečtí lvi):
"Myslím, že to bylo úplně stejné utkání jako včera, jen s tím rozdílem, že dnes jsme dali branky. I když až v poslední třetině, ale spadlo to tam a to rozhodlo. Zápas byl od začátku vyrovnaný, my jsme šli do vedení a možná, že kdybychom zvýšilo na 2:0, vyvíjelo by se to úplně jinak. Řekl bych také, že rozhodla asi i větší vůle našich hráčů po vítězství a větší bojovnost. Do Chomutova jedem s tím, že tam nemáme co ztratit. Relativně se nám tam dařilo tak uvidíme".

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz