• 1. liga
  • 27.11.2002 18:00
  • 21. kolo

Chcete body? Přijeďte si pro ně do Ústí

28. listopadu 2002, 13:14

Miroslav Janíček
Začátek zápasu přinesl opatrnost a vzájemné oťukávání soupeřů. Ve 3.  minutě projel celým  kluzištěm Netík a jako první prověřil střelou od modré  pozornost  Suchana. Obě mužstva se postupně rozkoukala a začala hrát i  hokej. Na  konci 7. minuty vybojoval kotouč Hlouch, ale zblízka  netrefil branku. Další  šanci měli hosté o minutu později  a vzápětí po nich opět domácí Lvi. Na ledě  ovšem zatím  kralovali oba gólmani.

Ve 12. minutě střílel při přesilovce  od  modré Drábek, kotouč líznul Suchanovu lapačku, ale zachránila ho levá tyč. V 17. minutě vybojoval kotouč  ve vlastním obranném pásmu Drábek,  přistrčil Netíkovi,  který projel až před branku Dukly a jeho přesnou přihrávku  poslal M. Tvrzník z první za Suchanova záda - 1:0. Hostům  však stačila  minuta a bylo srovnáno, když využili nekoncentrovanosti  domácích hráčů po  zákroku Moravy u hrazení na Palečka,  který musel odejít do kabiny. Kaňkovský objel branku  a bekhendem zasunul kotouč za Fikrtova záda -  1:1.

Na  začátku druhé třetiny si hosté zahráli přesilovku a vzápětí  po nich i domácí. Ti se ale na rozdíl od Jihlavy spíše bránili a Fikrt musel řešit i nájezd  Adamčíka. Při hře v plném  počtu hráčů to domácím šlo o něco lépe. Ve 29. minutě se do brejku dostal Morvay, ale Suchan byl bezchybný. Ve druhé  polovině třetiny měli domácí převahu, Dukla však měla v  brance výborného Suchana, který za svá  záda žádný kotouč  nepustil.

Jak skončila třetina druhá, začala i třetí.  Ve 43. minutě si najel mezi kruhy  na přesnou Hubáčkovu přihrávku  Florian, Suchan nejprve jeho střelu vyrazil a  potom chytil i  jeho nenápadnou dorážku. Hosté přitvrdili hru, chvílemi až  za  hranici pravidel a také za to pykali. Ve 48. minutě byl vyloučen  Kaňkovský, ale o 20 vteřin později už rozhodčí Veselý  signalizoval vyloučení Hloucha. Při něm  ještě fauloval Vrábel unikajícího Netíka, a tak se domácím naskytla možnost hrát dlouhou  přesilovku pěti proti třem. Z ní domácí vytěžili ale pouze jednu branku,  což je na  konci zápasu určitě mohlo mrzet. Hubáček s Vrzalem  vytáhli až k modré čáře dvojici jihlavských útočníků  Jantovského s Marešem, Hubáček vystřelil, Suchan  vyrazil  puk volnému Netíkovi a pro toho nebyl problém trefit odkrytou  branku - 2:1.

Po vedoucím gólu hokejisté Slovanu nepochopitelně  polevili, naopak  hosté zvýšili obrátky. To se jim vyplatilo,  protože mezi 52. a 55. minutou dvěma  slepenými brankami, když  spící domácí obranu potrestal nejprve Rytnauer a  po  něm Bakus, otočili skóre na 2:3. V poslední minutě domácí  sáhli ke hře  bez brankáře, ale Suchana se jim ohrozit nepodařilo.

Názory trenérů po utkání

Petr Vlk (Jihlava):
"Bylo to  podobné utkání jako u nás, hodně vyrovnané, dost rozhárané  díky mnoha  vyloučeným, pro nás však se šťastnějším koncem.  Klukům musím poděkovat za výkon,  který tu předvedli a jsme  rádi, že jsme tu ty body utrhli. Oslabení ve 3 jsme  hráli  dlouho, jeden gól jsme dostali, ale myslím, že kdybychom byly  o něco  důslednější, nemuseli jsme dostat ani ten. Potom jsme  se nutili do hry, dostali  jsme Ústí pod tlak a svoji agresivitou  a pohybem jsme obránce donutili k  chybám".

Jindřich Setikovský  (Ústí nad Labem): "První dvě  třetiny nebyla hra  na pohled nijak hezká. První třetina byla jednoznačně  Jihlavy,  tam jsme byli horší, asi jsme z ní měli zbytečný respekt. Od druhé  třetiny jsme začali hrát, měli jsme šance, přesilovky,  které byly dostatečně  dlouhé na to, abychom zápas rozhodli.  Branku jsme sice dali, ale myslím, že jsme  měli dát ještě  jednu a bylo by po zápase. Když už jsme se dostali do vedení  2:1,  měli jsme ten zápas uhrát. Byly to hrubé chyby našich  obránců kolem branky,  protože všechny góly byly prakticky  stejné. Jihlavský útočník objel celou branku  a druhé tyčky  dával gól. V tu chvíli tam obránci nebyli, já jsem tam nikoho  neviděl. Byly to tak hrubé chyby, že tak zkušený soupeř,  jakým Jihlava je, je  zákonitě musel potrestat."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz