Zlatý střelec Cienciala: Ani nevím jak! Když nemáte partu, nejde vyhrát

David Cienciala | Foto: Markéta Křížová

Zlatou tečku sezony obstaral ve druhém prodloužení David Cienciala. Ze sedmého finále v tu chvíli uběhlo téměř 84 minut, hrálo se druhé prodloužení. A v něm právě útočník, který sezonu začal v Pardubicích, své bývalé spoluhráče pokořil – a těm současným připravil další radostný okamžik.

Už před finále to byla diskutovaná výměna. Pardubice se na konci ledna rozhodly měnit s Třincem, zpět domů se vracel David Cienciala, opačným směrem mířil Richard Pánik.

Oba tak nakonec ve finálovém souboji stanuli proti svým bývalým týmům. Cienciala se ale vrátil do dobře známého prostředí, ve kterém vytvořil skvělou útočnou trojici s Markem Daněm a Liborem Hudáčkem, dvěma slovenskými parťáky.

A právě tato formace zařídila vítězný gól. „Marko to nahodil před branku a vůbec nevím, jak jsem to dal. Asi hokejkou mezi nohy…,“ popisoval svoji zlatou trefu Cienciala. „Viděl jsem, že puk šel za brankovou čáru, ale nebyl jsem si jistý, že bude platit. Letos, když jsme dali gól, tak se šel vždycky ještě zkoumat na video,“ vyjadřoval svoje prvotní obavy střelec vítězného gólu.

„Po gólu to byla neskutečná radost, Hudy s Markem mě hned zavalili a pak na nás naskákali kluci. Nepopsatelné pocity,“ zářil šťastný Cienciala. Třinec v play off spotřeboval maximální počet zápasů ve všech třech sériích, opět tak přepisoval rekordy a historii.

Navíc neměl v play off vůbec snadné soupeře. V semifinále byl proti Spartě několikrát na pokraji vyřazení, 3:2 na zápasy vedly také Pardubice. „Ještě teď mě z toho mrazí. Hráli jsme tři série na sedm zápasů a celé play off bylo neskutečně těžké. Otočit z 0:3 na 4:3 proti tak silné Sparta, jako letos… To je neskutečné. A vyhrát proti Pardubicím titul, něco neuvěřitelného,“ hodnotil s velkou dávkou emocí Cienciala další třinecký úspěch.

„Popadali nám nějací hráči v play off, ale i tak jsme měli skvělé kluky v týmu, kteří je plnohodnotně nahradili. Když nemáte partu a tým, tak vyhrát nejde,“ vzpomenul Cienciala na absence klíčových hráčů.

„Zápasy tady v Pardubicích jsou velmi těžké. Mají skvělé fanoušky, kteří je ženou dopředu. Bylo to strašně těžké, dlouho se hrálo 1:1 a bylo to o té jedné chybičce, jednom nahození na branku. Jsem rád, že jsme byli dnes ti šťastnější,“ hodnotil vítězství v sedmém duelu jeho poslední střelec.

„Nechápu, nechápu, co se stalo. Je to opravdu něco neskutečného. Nemám slov. Jsem rád, že jsme vyhráli. Já jsem si titul zopakoval po pěti letech…,“ připomenul David Ciencala svůj návrat do třineckých barev. A odjel slavit pátý titul Ocelářů v řadě, celkově pak šestý. A jeho druhý.

„Užijte si hokejové MS s Tipsportem! Stačí jen začít, získat 500 Kč zdarma a hrát soutěže o ceny za 33 milionů!“

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz