Statistiky po Švýcarsku: Jet lag je mýtus. Stránský umlčel kritiky

Foto: Jakub Knap

Přímý souboj o průběžné první místo v pražské skupině mezi Českem a Švýcarskem dospěl za stavu 1:1 do nájezdů. V nich bonusový bod, který může hrát v konečném zúčtování důležitou roli, uzmuli Švýcaři. Jak první neúspěch domácího mužstva zachytily statistiky?

Boj vyrovnaných vah. Konečnému výsledku odpovídal celkový obrázek hry. Třeba na střely na branku to skončilo takřka shodně: Švýcaři vypálili 26x, kdežto Češi 24x.

Lehká česká převaha na buly. Rozdíly mezi mužstvy byly malé a platilo to i o jednotlivých činnostech – také na buly to skončilo těsně, 35 ku 30 ve prospěch Česka. Pozitivní bilanci si udrželi jak David Kämpf (11:6), tak David Tomášek (10:7).

Jet lag je mýtus. Do zápasu šel rovnou z letiště, daleký let z Los Angeles na něm ale znát nebyl. Kevin Fiala odehrál 23 minut, třikrát vystřelil, obstaral jediný švýcarský gól a navrch uspěl v samostatných nájezdech.

Neúnavný Josi. Roman Josi je světovou star, podobného beka prostě Švýcaři musí vytěžit, jak jen to jde. Josi proto v klíčovém souboji základní skupiny z ledu v podstatě neslezl: odbruslil třicet minut a dvě vteřiny. Šestkrát vypálil na branku a přihrál na zmíněný Fialův gól.

Dostál v TOP formě. Lukáš Dostál navázal na perfektní výkon proti Finsku, tentokrát pochytal 25 ze 26 švýcarských střel. Jeho úspěšnost zákroků tak na turnaji dosahuje na 97,87 %.

Stránský umlčel kritiky. Nepříliš vydařenou přípravu hodil za hlavu. Kdo kroutil hlavou nad jeho nominací, už nekroutí... Powerforvard Matěj Stránský skóroval jak v sobotu proti Norsku, tak o dva dny později se Švýcarskem. Přesilovkovou střelou z první vyrovnal na 1:1, později jako jediný z českých hráčů uspěl v nájezdech.

Konečně přesilovkový gól. Národní tým si v prvních dvou zápasech přesilovkou nepomohl, proti Norsku v ní dokonce sám inkasoval, se Švýcarskem konečně početní výhodu proměnil. Celková úspěšnost jedné využité přesilovky z devíti pokusů ale stále nevypadá dobře.

Palát byl při chuti. Nejpilnějším českým střelcem byl agilní Ondřej Palát, statistici mu napočítali pět pokusů. Čtyřikrát vypálil rychlonožka Jakub Flek.

Špačkova nebojácnost. V jednadvaceti letech je benjamínkem, ale... David Špaček si toho s pukem dovolí snad nejvíc z českých obránců. Odměnou mu byl premiérový bod na mistrovství světa.

Kempného zátěž. Stejně jako v úvodním utkání s Finskem toho nejvíc odbruslil Michal Kempný (26:20), co se týče ice timu ho následoval Jakub Krejčík (22:43). Z útočníků se jako jediný přes dvacet minut dostal David Kämpf, tradičně nejmenší vytížení měl Jáchym Kondelík (8:12).

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz