Sporný faul Ševce: Varaďa hledal pochopení, Musil úsměvy

Foto: Lukáš Filipec, hcocelari.cz

Vytyčený kurz nedoznal změn. Oceláři pokračují v nastaveném herním trendu i v semifinále proti Mladé Boleslavi. Trpělivost, důsledná obrana, vynikající brankář Ondřej Kacetl. To vše znovu stálo za pátým vítězstvím z pěti dosavadních zápasů. Domácí si dokráčeli pro pohodlnou výhru 3:0, přestože nedokázali využít pětiminutovou přesilovku po diskutabilním zákroku Martina Ševce.

První třetina přitom lépe vyšla hostům. Ve čtvrté minutě stál před brankou sám Tomáš Fořt, ale Alex Lintuniemi pokazil finální přihrávku. Následně za Ondřeje Kacetla procpal Kelemenovu nabídku tečující Mário Lunter, jenže kotouč uvízl v brankovišti.

V polovině třetiny se třinecký brankář zaskvěl proti Janu Stránskému, který dorážel z mezikruží. Kacetl jako by v té chvíli vyměnil svou vyrážečku za lapačku, když pravou rukou přimáčkl kotouč k tělu. S výjimkou Nestrašilovy možnosti v samotném úvodu se Třinec více méně bránil aktivitě bruslařů.

„Byl to urputný zápas. Boleslav začala skvěle a z úvodu jsme se nějakou dobu dostávali, ale od druhé třetiny jsme začali hrát to, co jsme měli,“ hodnotí člen první obrany draků David Musil.

„Boleslav začala skvěle a z úvodu jsme se nějakou dobu dostávali."

Oceláři se po přestávce skutečně probudili. Trvalo šestnáct vteřin, než Marinčin poslal na branku padající list, který do sítě usměrnil Marko Daňo.

Jenže střelec postupujícího gólu ze čtvrtfinále proti Vítkovicím se radoval předčasně. Video odhalilo jeho vysokou hůl a branka neplatila. „Z naší strany byla v té chvíli důležitá trpělivost. I neuznaný gól nás trošku nakopnul,“ přiznává Musil.

Na hraniční zákroky hubený zápas „oživil“ až Martin Ševc. Nejprve dostal dvě minuty za držení a brzy po návratu na led musel ve 26. minutě pod sprchu. U obranné modré si našel Marka Daňa a sestřelil ho k zemi. Vyloučení se nicméně stalo předmětem vášnivé diskuze, protože slovenský útočník ztratil rovnováhu dávno předtím, než ho Ševc sešrotoval úderem do hlavy.

„Já jsem měl zákrok před sebou. Marko dostal přihrávku, kterou zapomněl za sebou, u toho upadl v nějakém minisouboji a byl na jedné noze. V té chvíli přišel střet,“ popisuje domácí trenér Václav Varaďa.

„My měli přesilovku, která nebyla a nejspíš ani správně neměla být využita.“

„Viděl jsem Ševce, jak byl zatnutý a neprojevil se směrem dopředu. Možná to mohl ovlivnit tím, že by zastavil a vyhnul se kontaktu. Kdyby měl Marko obě nohy na ledě, tak se faul nepíská. Rozhodčí ohodnotili zákrok pěti minutami a my měli přesilovku, která nebyla a nejspíš ani správně neměla být využita,“ dodává Varaďa.

Musil se při otázce na inkriminovaný střet zmůže jen na drobný úsměv. Situaci nechtěl blíže komentovat.

Mnohem raději se rozpovídal o gólové radosti. Skóre prvního semifinále načal až v 39. minutě Michal Kovařčík po perfektní přihrávce Arona Chmielewského zpoza klece.

Zápas na stranu Třince definitivně překlopil právě David Musil, když předvedl luxusní věšák na počátku třetí části.

„Letělo to tam hezky,“ zasmál se někdejší obránce Edmontonu. „Druhý gól v play off, to už je můj rekord. Znám svou roli, vím, že se ode mě góly neočekávají. Ale když můžu pomoct i tímto způsobem, je to hezké. Martin Růžička mě krásně našel. Známe ho, umí takové přihrávky. Měl jsem celou linii před sebou.“

Po zvládnutém buly v útočném pásmu přidal v poslední minutě utkání závěrečnou pojistku Miloš Roman. Slezané se po jeho gólu mohli radovat z vítězství 3:0. Zítra se ovšem oba týmy od 17:00 potkají znovu.

Třinec bude hájit svůj těsný náskok v sérii a po loňské zkušenosti, kdy si postup do finále proti Bruslařům zajistil až v sedmém zápase, nemůže nic podcenit.

„Víme, jak Boleslav hraje, jsou rychlým týmem. Ale my musíme předvádět stejnou hru jako doposud,“ je přesvědčený Musil.

Foto: hcocelari.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz