Smlouva do roku 2028? Stejně KONEC! Šokující odchod potvrzen

Tomáš Hyka | Foto: Vladimír Čižmár

Přesně před rokem Pardubice s velkou pompou oznámily, že s ofenzivním lídrem Tomášem Hykou prodloužily smlouvu až do konce sezony 2027/2028. Jenže... Podobně jako v lednu trenér Václav Varaďa opouští Dynamo velmi předčasně i Hyka.

Ještě čtyři sezony mohl odehrát Tomáš Hyka na východě Čech. Zamířil tam jako velká posila v létě 2022, kdy společně s Romanem Willem a Lukášem Sedlákem odmítli nadále působit v KHL.

Hyku na startu extraligového angažmá poznamenalo infekční onemocnění jater, přesto pak bodoval téměř v každém utkání základní části. V sedmém utkání semifinále s Třincem sice neproměnil důležité trestné střílení necelé tři vteřiny před koncem, letos byl ale v základní části dominantní: za 49 zápasů posbíral 45 bodů (v týmovém bodování skončil třetí).

Podle analytických dat Hockey Logic byl v útoku i na přesilovce jedním z nejlepších hráčů Tipsport extraligy (percentil 99 a 98). Skvělá čísla měl rovněž v mezihře. Jenže v play off za šestnáct utkání nevstřelil ani gól a přidal jen šest asistencí. Ve druhé polovině sedmého finále už dokonce ani neskákal na led, trenér Marek Zadina jej stáhl ze hry.

A jak se nyní ukázalo, hořká finálová prohra v sedmém utkání proti Třinci byla Hykovou stříbrnou rozlučkou s Pardubicemi...

„Tomáš u nás odvedl kus práce a pomohl Dynamu dvakrát zvítězit v základní části extraligy – za to i jeho služby mu jménem celého klubu děkuji," vzkazuje na stránkách Pardubic jejich sportovní ředitel Petr Sýkora.

No a důvod šokujícího rozchodu? „Po dvou letech se stejným kádrem nás čeká drobná přestavba. Pracujeme na získání útočníka jiné typologie,“ vysvětluje Sýkora. „Tomášovi přeji hodně sportovního i osobního štěstí do dalších let.“

„Po dvou letech se stejným kádrem nás čeká drobná přestavba. Pracujeme na získání útočníka jiné typologie.“

V souvislosti s Hykou se nyní nejvíc spojuje pražská Sparta. Logicky by se nabízel i návrat domů do Mladé Boleslavi, která letos mocně sílí. Nic oficiálního ale zatím v souvislosti s Hykovým dalším působištěm známo není.

Aktuální kádr HC Dynamo Pardubice

Brankář: Roman Will.

Obránci: Peter Čerešňák, Tomáš Dvořák, Libor Hájek, Michal Houdek, Michal Hrádek, Jan Kolář, Jan Košťálek, David Musil, Ondřej Vála.

Útočníci: Martin Kaut, Robert Kousal, Jan Mandát, Matej Paulovič, Patrik Poulíček, Lukáš Radil, Ondřej Rohlík, Lukáš Sedlák, Tomáš Urban, Tomáš Vondráček, Tomáš Zohorna.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz