Ranař Štajnoch v bitce složil Káňu! Provokoval celý zápas, říká

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

Marně vzpomínali hradečtí hokejisté na osmigólový výkon, jaký předvedli v září proti Pardubicím. Ale výhra 5:1 nad Kometou, která dosud ani jednou neztratila všechny tři body, měla velké grády. Zápasu nakonec nechyběl ani pěstní souboj – jako muž proti muži se proti sobě postavili Martin Štajnoch s Janem Káňou. A slovenský obránce Mountfieldu potvrdil nedělní nadvládu hradeckých barev.

Na to, jak tvrdé utkání se pod Bílou věží hrálo, bylo až neskutečně férové. Ve druhé třetině hokejisté na obou stranách odvolali verdikt rozhodčího a také bitka pět minut před koncem se nesla v naprosto čestném duchu. Než se do sebe Štajnoch s Káňou pustili, vyměnili si několik slov.

„On (Káňa) provokoval celý zápas. Každého zbytečně dohrával, po druhé třetině dohrál naprosto zbytečně Pláňu (Martina Pláňka). Pak zase někoho dalšího, tak jsem ho potáhl a on řekl, jestli jdeme. Řekl jsem, že jdeme, a už to jelo,“ popisuje Martin Štajnoch. Právě hradecký bek vzešel z bitky jako vítěz. Oba borci si vyměnili několik ostrých ran, Káňa potom ztratil stabilitu a poroučel se na led. Šest tisícovek diváků bylo na nohou a většina z nich mohutně slavila!

Oslabený Hradec předváděl v poslední době nevýrazné výkony a málokdo by čekal, že druhé Kometě nadělí pět branek. „Měli jsme v zápase i těžší chvíle. Ale myslím, že to byl první kolektivní výkon od první do poslední minuty, kde jsme se všichni vydali a všichni jsme pro tým udělali první poslední,“ pochvaluje si Štajnoch, který v létě přišel do Hradce coby posila ze sousedních Pardubic.

Hlavně domácí hokejisté se v nedělním souboji vydali ze všech sil. Možná právě nebývalý důraz byl klíčem k tomu, aby Kometa poprvé v sezoně prohrála v základní hrací době. Jedno je jasné – oba soupeře zápas hodně bolel. „Ale myslím, že ve vítězných zápasech to tak nebolí. Když se vyhrává, člověk snese hity lépe,“ doplňuje Martin Štajnoch.

Gesto vzájemné úcty. Štajnoch si po férové bitce s Káňou plácl

Gesto vzájemné úcty. Štajnoch si po férové bitce s Káňou plácl | Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

„Užijte si hokejové MS s Tipsportem! Stačí jen začít, získat 500 Kč zdarma a hrát soutěže o ceny za 33 milionů!“

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz