Po šesti letech Zohorna zpátky v Brně: Zahraje si proti bráchovi

Hynek Zohorna. | Foto: Jan Beneš, Český hokej

S Kometou získal dvě stříbra, bronz i dva tituly. Potom si zahrál ve Finsku, Rusku i Švédsku a nyní se Hynek Zohorna vrací do Brna. V třiatřiceti letech zkusí navázat na úspěšné roky pod Petrovem.

Věkem prostřední ze tří bratrů Zohornových se na jih Moravy přesunul v roce 2011, v Rondu odehrál sedm sezon a svým výkony přispěl k nejlepším sezonám obnovené Komety.

Po druhé zlaté medaili v roce 2018 zamířil do Skandinávie, v Pelicans Lahti si 39 body vysloužil angažmá v Amuru Chabarovsk, kde se potkal se starším bráchou Tomášem.

Ten nyní působí ve stříbrných Pardubicích. Hynek si proti němu zahrál již v začátcích své kariéry, v roce 2012 dokonce ve finále. Pod Milošem Říhou se potkali v reprezentaci dokonce v jednom útoku i s nejmladším Radimem. 

A spolu přestupovali Tomáš a Hynek i v roce 2021, kdy zamířili z KHL do Oskarshamnu. Tam si oba Zohornové drželi svůj vysoký bodový standard, Hynek si v roce 2022 zahrál i na mistrovství světa v Tampere, kde získal bronzovou medaili. 

V letošní sezoně ale v zahraničí vůbec poprvé klesl pod 26 bodů (nyní 8+5). Vrátí se Hynek Zohorna na svou obvyklou úroveň v Česku? 

A co brácha Radim, který letošní sezonu rozdělil mezi Pittsburgh a jeho farmu? V AHL sbíral skoro bod na zápas, smlouvu ale zatím nepodepsal. Spekuluje se o zájmu Pardubic – pokud by se tedy osmadvacetiletý reprezentant a držitel dvou titulů s Kometou také chtěl vrátit do Česka.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený HC Kometa Brno (@hckometa)

Přestupy HC Kometa Brno

Příchody: Michal Gulaši (Banes Motor České Budějovice), Jakub Konečný (HC Sparta Praha), Michal Postava (HC Přerov), Robert Říčka (HC Dynamo Pardubice).

Odchody: Tomáš Vincour (konec kariéry), Daniel Gazda (Ilves Tampere), Steve Moses (BK Mladá Boleslav), Radek Kučeřík (Ässsät Pori).

„Užijte si hokejové MS s Tipsportem! Stačí jen začít, získat 500 Kč zdarma a hrát soutěže o ceny za 33 milionů!“

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz