Novinky z 2. ligy: Kralupy s novým trenérem, brankář pro Brod

Po otevření přestupového období ohlásily řadu novinek také kluby ze druhé ligy: nového trenéra mají v Kralupech nad Vltavou, první posily pak představily Havlíčkův Brod a Technika Brno.

2. liga začne 18. září

Na páteční schůzce v Praze se manažeři druholigových klubů dohodli, že nadcházející ročník odstartuje ve středu 18. září. Play off se odehraje ve stejném formátu jako letos, otázkou nadále – vzhledem k možným přesunům licencí – zůstává formát základní části a samotné rozdělení do skupin. To se definitivně rozsekne až na červnovém aktivu.

Švagrovský povede Kralupy

David Švagrovský končí na střídačce Děčína, nově povede Kralupy nad Vltavou, u jejichž mládeže kdysi svou trenérskou kariéru začínal. Současně bude zastávat i roli sportovního manažera. Asistentem mu bude Šimon Antončík.

„Druholigové prostředí velice dobře zná a je navíc provázaný s Kralupy. V minulosti tady trénoval extraligovou juniorku, ze které jsou někteří hráči aktuálně v A-týmu, takže nám to dávalo smysl," líčí generální manažer Martin Hampl.

Nečas do branky Havlíčkova Brodu

Třiadvacetiletý gólman Vojtěch Nečas si po konci v Letňanech, kde loni dělal jedničku, našel nové působiště v Havlíčkově Brodě. „Chce na sobě tvrdě pracovat a posouvat se. V Letňanech potvrdil své kvality, když patřil mezi nejlepší brankáře skupiny," uvedl na webu Havlíčkova Brodu jeho manažer Lukáš Endál. „Jsme rádi, že tu Vojta je. Konečně budeme mít po dlouhé době silné a konkurenční prostředí v brankovišti.“

Trenérem Techniky nadále Stloukal

Hlavním koučem Techniky zůstává Martin Stloukal, asistovat mu bude Karel Tuháček. Brněnský klub současně oznámil první posilu: z Vyškova přichází útočník Adam Popelka. Techniku naopak opouštějí obránci Patrik Vašíček, Patrik Fajmon, Martin Dufek i letošní nejlepší střelec Erik Pospíšil.

Hodonín podepisoval

Hodonínská soupiska pro nadcházející ročník se plní. Baník nově oznámil prodloužení smluv u brankáře Ondřeje Dolíšky, obránců Tomáše Sedláčka a Libora Stuchlíka, dále pak u útočníků Aleše Dufka, Jiřího Sedláka, Petra Krejčího a Jana Štědrého.

„Užijte si hokejové MS s Tipsportem! Stačí jen začít, získat 500 Kč zdarma a hrát soutěže o ceny za 33 milionů!“

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz