Máme plán, není to velká věc, mlžil Jalonen o brankářích. Mrzí ho špatný start

Kari Jalonen | Foto: Markéta Křížová

15. května 2023, 22:54

Ondřej Mach

(RIGA, od našeho zpravodaje) Před arénou v Rize se ještě rozléhalo oslavné halekání lotyšských příznivců, když k diktafonům novinářů předstoupil trenér národního týmu Kari Jalonen. Po úvodní porážce turnaje byla tématem číslo jedna situace v brankovišti.

Kari, první zaváhání na letošním šampionátu přišlo s domácím Lotyšskem. Vaše hodnocení?
V první třetině jsme nehráli moc dobře, soupeř měl navrch. Zbytek zápasu se mi z naší strany líbil. Nevím, proč jsme nezachytili start – neměli jsme rychlost a byli pod tlakem. Jinak to byl skvělý zápas, výborná atmosféra. Comeback ve třetí třetině podle mě ukázal náš charakter. V prodloužení jsme měli víc šancí, oni ale jednu svou využili. To je celý příběh.

Jaký dopad může mít tahle porážka na tým?
Musíme si to podrobně zanalyzovat. Ale když inkasujete dva góly po vhazování, tak musíte zapracovat především na nich. Další jsme dostali kvůli špatnému střídání, tyhle tři branky jsme jim věnovali. Lotyšsko zkrátka dneska bylo o něco lepší.

„Comeback ve třetí třetině podle mě ukázal náš charakter.“

Vysvětlíte, proč mezi třemi tyčemi dostal přednost Šimon Hrubec?
Takový je náš plán, dál nic vysvětlovat nebudu. Prostě jsme se rozhodli, že bude chytat. Nic jiného v tom není. Teď máme dva dny volna a uvidíme, kdo půjde do hry příště. Přece to není velká věc, že hraje. Jen normální plán.

Jaký je tedy plán pro Karla Vejmelku, který přiletěl ze zámoří?
To zatím nevíme. Máme tři kvalitní brankáře, tak to prostě je. Nemůžu říct, kdo je jednička, dvojka nebo trojka, protože to nemáme určené. Všechno řeším se svým trenérem brankářů.

Z prvních tří zápasů jste posbírali sedm bodů. Panuje se vstupem do šampionátu spokojenost?
Se sedmi body ano. Ale na takových turnajích musí naše výkony postupně růst. Máme teď nějaké zraněné hráče, museli jsme trochu přeskládat lajny. Je to dlouhý proces, v dalším zápase chceme být lepší. 

Ztráta Filipa Chytila je citelná komplikace, že?
Samozřejmě, je to velmi dobrý hráč. Ale schytal ránu do obličeje a necítil se dobře, museli jsme se s tím smířit. Uvidíme, co bude dál. Snad bude brzy zpátky na ledě. 

„Nemůžu říct, kdo je jednička, dvojka nebo trojka, protože to nemáme určené.“

Teď vás čekají dva dny volna, jak s nimi naložíte?
Probereme to s hráči na hotelu. Řekneme si něco k dnešnímu zápasu, potom plán do dalších dní. Zatím nevíme, jestli zítra budeme trénovat.

„Užijte si hokejové MS s Tipsportem! Stačí jen začít, získat 500 Kč zdarma a hrát soutěže o ceny za 33 milionů!“

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz