Litvínov prodlužoval smlouvy, ale... Hlásí i pět odchodů

Foto: Markéta Křížová, hc-kometa.cz

Litvínov do příští extraligové sezony nepočítá s brankářem Lukášem Klikou, obráncem Janem Strejčkem a útočníky Filipem Heltem, Markem Slavíkem ani Lukášem Válkem.

Jan Strejček už dříve oznámil, že nadcházející ročník stráví o patro níž v Jihlavě. V Chance lize bude působit také Marek Slavík, jenž letos vypomáhal Slavii. V souvislosti s Lukášem Válkem spekuluje specializovaný server eliteprospects.com o zájmu ze Zlína.

Na litvínovské soupisce naopak s jistotou zůstává srdcař Ondřej Jurčík, který se chystá už na 13. sezonu v barvách Vervy. „Je to bojovník, který si plní svou roli. Jsme rádi, že jsme se dohodli na prodloužení smlouvy,“ uvedl na webu Litvínova jeho generální ředitel Pavel Hynek. „Jeho charakter nám strašně pomohl a věřím, že bude pro tým ještě platnější,“ dodává sportovní manažer Tomáš Vrábel.

Šanci v přípravě dostane i jednadvacetiletý bek Ondřej Baláž, jenž letos sbíral zkušenosti převážně v prvoligové Třebíči (bilance 1+3 ze 49 utkání). „Udělal pokrok a věříme, že bude hokejově růst i nadále," věří Vrábel.

„Jsou posty, na kterých budeme muset omladit, a Honza má šanci, aby je obsadil."

Po dvou sezonách v zámořské juniorce se navíc do Vervy vrátí mládežnický reprezentant Jan Šprynar. Devatenáctiletý útočník letos v QMJHL nasbíral 38 bodů (15+23) v 71 zápasech. „Jsou posty, na kterých budeme muset omladit, a Honza má šanci, aby je obsadil," avizuje Vrábel v rozhovoru pro hcverva.cz.

Aktuální kádr HC VERVA Litvínov

Brankáři: Matej Tomek, Šimon Zajíček

Obránci: Ondřej Baláž, Marek Baránek, Kevin Czuczman, Kristaps Zile.

Útočníci: Martin Havelka, Nicolas Hlava, Ondřej Jurčík, David Kaše, Petr Koblasa, Matěj Maštalířský, Matúš Sukeľ, Andrej Kudrna, Jan Šprynar.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz