Hokej v číslech: Brant Harris byl nejlepším hráčem prosince

Brant Harris | Foto: Markéta Křížová, hc-kometa.cz

V hlasování fanoušků o nejlepšího hráče prosince uspěl útočník Brant Harris z Českých Budějovic. Jeho úspěch navíc podpořil Ladislav Čihák, kterého fanoušci zvolili trenérem měsíce.

Brant Harris anketu o nejlepšího hráče měsíce vyhrál se ziskem 26 % hlasů, druhý Radek Smoleňák dostal 20 % hlasů. Harris pak zároveň předčil i Ondřeje Kašeho, Michala Kempného, T.J. Melancona a Mateje Tomka, kteří ho doplňovali v sestavě měsíce.

Harris v prosinci nasbíral devět bodů, když vstřelil tři góly a přidal šest asistencí. Patřil tak ke skupině nejproduktivnějších hráčů: dva forvardi měli v prosinci na kontě deset bodů a za nimi se srovnala skupinka tří hráčů s devíti body, do které patřil i Harris.

V osmi prosincových zápasech měl Harris na kontě kromě devíti bodů 31 střeleckých pokusů, kdy se 12krát dostal k zakončení z oblasti slotu. A svými střelami si vytvořil v součtu šance na 1,6 očekávaného gólu.

Spoluhráčům adresoval Harris 21 přihrávek na střely, kterými vytvořil šance na 1,7 očekávaného gólu. Přímo do slotu mířilo osm z jeho přihrávek.

Vidět byl Harris také v práci s pukem ve středním pásmu. V osmi utkáních nasbíral 18 kontrolovaných výstupů z vlastní třetiny: z nich polovina vedla k úspěšnému vstupu Motoru do útočné třetiny (o pět z nich se postaral sám Harris). Ten si celkově připsal 22 vstupů do útočného pásma, ze kterých připravil dvě šance.

Platný byl Harris také na vhazování, kterých v prosinci absolvoval 91 a vyhrál 57 z nich s úspěšností 62,7 %.

Při hře 5 na 5 byl Harris na ledě u šesti vstřelených gólů, přičemž České Budějovice inkasovaly pouze jednou. Mírnou herní převahu pak Motor s Harrisem na ledě vykazoval jak podle podílu střeleckých pokusů (60 %), tak i podle metriky očekávaných gólů (53,4 %).

Prosinec byl tedy z Harrisova pohledu velmi vydařený, a s tím souhlasí i náš model Game Score, který ho za prosinec považoval za jednoho z nejlepších hráčů.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz