Dva góly v oslabení? Chceme v nich být aktivní, vysvětluje Flek

Foto: Jan Beneš, Český hokej

(KASSEL, od naší zpravodajky) Jakub Flek naskočil v úvodním zápase proti Němcům ve druhé formaci po boku dvou sparťanů Romana Horáka a Davida Tomáška. A spolupráce jim fungovala na výbornou. Společně se postarali o čtyři ze šesti českých gólů.

„Hrálo se mi s nimi skvěle. Oba jsou to výborní hráči, kteří prošli nejlepšími ligami na světě, takže já jsem si ten zápas s nimi vyloženě užil a jsem rád, že nám to takhle šlo a byli jsme prospěšní týmu. Doufám, že to takhle půjde dál,“ nemohl si Flek své parťáky z lajny vynachválit.

Už ve druhé minutě se právě on objevil ve velké šanci, ale radost byla předčasná. „Slyšel jsem, že to cinklo do tyčky. Neviděl jsem ale nikde, že by puk vypadl, takže jsem si myslel, že se to od tyčky odrazilo do brány. Už jsem zvedal ruce, ale najednou jsem viděl, jak se puk sune mimo,“ popisoval svoji první příležitost Flek.

Jako první tak ruce nad hlavu zvedali Němci, kteří udeřili těsně před návratem vyloučeného Tomáška na led. „Myslím si, že jsme měli dobrý start. Němci nás pak trošku srazili tou využitou přesilovkou," přiznává.

„Důležité ale je, že jsme se do toho dostali zpátky a začali jsme proměňovat ty šance, kterých jsme měli hodně během celého zápasu,“ dodává Flek, který v polovině druhé třetiny zajistil vyrovnávací branku.

„Důležité je, že jsme se do toho dostali zpátky a začali jsme proměňovat šance.“

Další pak přidal ve třetí třetině v oslabení. „Chceme být v oslabení aktivní. Když získáme puk, nechceme ho jenom vyhodit šedesát metrů od nás, ale když je tam možnost, tak chceme jít do protiútoku. Tentokrát těch příležitostí bylo víc. I v první třetině jel Hrába sám na bránu,“ poukazuje brněnský útočník. Kromě něho se při početní nevýhodě prosadil i Horák.

„Důležité je hlavně v oslabení neinkasovat. To, že jsem v něm dali dva góly, je jenom plus, ví Flek. „Ten první gól, který jsme dostali si rozebereme a věřím, že v tom budeme ještě lepší.“

Češi do přípravy vstoupili vítězně, a to i zásluhou debutanta Dominika Pavláta, který pochytal několik německých šancí. „Vedl si skvěle. Byl to jeho první zápas a ještě vítězný, takže jsme mu všichni v kabině zatleskali. Kari mu gratuloval, že tady ten zápas si bude pamatovat navždy. Chytal skvěle, držel nás výborně. Měl tam skvělé zákroky. Klobouk dolů,“ ocenil jeho výkon Flek.

S Němci se Češi utkají ještě zítra od 17:00 ve Frankfurtu. A na co si národní tým musí dát podle Fleka pozor? „Jsou hodně aktivní. Takže si musíme rychle posouvat puky, být na to připravení a dát jim co nejméně přesilovek, protože ty měli dobré. Mají je dobře nacvičené, takže se musíme vyvarovat zbytečných faulů.“

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz