Kdo k Pastrňákovi? Takhle Češi trénovali v pondělí

Ondřej Beránek | Foto: Jakub Knap

Dopolední pondělní trénink české reprezentace před závěrečným duelem v základní skupině s Kanadou ještě bostonští útočníci David Pastrňák s Pavlem Zachou nestihli. Naznačily ale něco jednotlivé tréninkové formace?

Radim Rulík s kolegy – minimálně pro dnešní trénink – výrazně zamíchali složením útoků. Nejnovější posila Martin Nečas cvičil vedle centra Davida Kämpfa a střelce Dominika Kubalíka.

První formace s Romanem Červenkou, Lukášem Sedlákem a Ondřejem Kašem, které tolik vyšlo poslední utkání s Velkou Británií, zůstala pohromadě. I proto se dá očekávat, že kapitán Červenka alespoň prozatím neobnoví údernou spolupráci s Davidem Pastrňákem z bronzového šampionátu v Tampere. Proč měnit něco, co tak fungovalo? Červenka je s osmi body jedenáctým nejproduktivnějším hráčem MS.

Kam tedy s Pastrňákem a Zachou? Nabízelo by se třeba spojení s Ondřejem Palátem, jenž v pondělí trénoval s Jáchymem Kondelíkem a Matějem Stránským. Kondelík přitom pravidelně míval v dosavadních zápasech nejnižší ice time z českých hráčů, že by právě on v uvozovkách odnesl svým místem v základní sestavě přílet dvou bostonských hvězd?

Na pondělním tréninku nechyběli ani obránce Jan Ščotka s forvardem Radanem Lencem, byť už na ně nezbývá volné místo na soupisce. Pravděpodobně ale zůstanou součástí mužstva až do konce šampionátu pro případ zranění.

Národní mužstvo v závěru cvičilo i přesilové hry. Do nich pochopitelně promluví hvězdný David Pastrňák, jedna přesilovková řada se ale nejspíš rýsuje: mohli by ji utvořit obránce Tomáš Kundrátek s útočníky Dominikem Kubalíkem, Martinem Nečasem, Ondřejem Kašem a Lukášem Sedlákem.

Složení tréninkových formací

Dostál, Mrázek, Vejmelka

Krejčík – Gudas
Kempný – Rutta
Hájek – Kundrátek
D. Špaček – Ščotka

Červenka – Sedlák – O. Kaše
Palát – Kondelík – Stránský
Kubalík – Kämpf – Nečas
Beránek – Tomášek – Flek
Voženílek, Lenc

Zbývající zápas Česka v základní skupině MS

Úterý 21. května:
16:20 Kanada – Česko

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz