Kanaďany posílí i Dubois! Spraví si v Praze chuť po nepovedené sezoně?

Pierre-Luc Dubois | Foto: iihf.com

Hokejisty Kanady na blížícím se světovém šampionátu v Česku posílí rovněž útočník Pierre-Luc Dubois, pro nějž to bude už čtvrté MS za posledních sedm sezon.

25letý útočník doplnil už dřív oznámenou dvaadvacetičlennou nominaci, v níž mimo jiné figurují osmnáctiletá megastar Connor Bedard z Chicaga nebo o rok mladší očekávaná jednička letošního draftu Macklin Celebrini.

Pierre-Luc Dubois má za sebou po přesunu z Winnipegu do Los Angeles jednu z bodově nejhorších sezon v NHL. V 82 duelech dlouhodobé části nasbíral 40 bodů (16+24), v pěti utkáních play off pak přidal jedinou trefu do černého.

Třetí hráč draftu 2016 a účastník MS 2018, 2019 a 2022, na nichž získal dvě stříbra, věří, že si v Praze zvedne náladu a naladí se na další ročník – s Kings má podepsáno až do roku 2031.

Javorové listy mají za sebou přípravný zápas v Rakousku, kde zvítězily 5:1. V úterý večer poměří síly s Maďarskem a turnaj vykopnou v sobotu soubojem s Velkou Británií.

Nominace Kanady na MS v Praze a Ostravě

Brankáři:
Jordan Binnington
(St. Louis Blues), Nico Daws (New Jersey Devils), Joel Hofer (St. Louis Blues).

Obránci:
Bowen Byram, Owen Power (oba Buffalo Sabres), Kaiden Guhle (Montreal Canadiens), Jamie Oleksiak (Seattle Kraken), Colton Parayko (St. Louis Blues), Damon Severson (Columbus Blue Jackets), Olen Zellweger (Anaheim Ducks).

Útočníci: 
Connor Bedard (Chicago Blackhawks), Michael Bunting (Pittsburgh Penguins), Macklin Celebrini (Boston University, NCAA), Dylan Cozens (Buffalo Sabres), Pierre-Luc Dubois (Los Angeles Kings), Adam Fantilli (Columbus Blue Jackets), Ridly Greig (Ottawa Senators), Dylan Guenther, Jack McBain (oba Arizona Coyotes), Andrew Mangiapane (Calgary Flames), Jared McCann, Brandon Tanev (oba Seattle Kraken), Dawson Mercer (New Jersey Devils).

Trenér: André Tourigny.

„Užijte si hokejové MS s Tipsportem! Stačí jen začít, získat 500 Kč zdarma a hrát soutěže o ceny za 33 milionů!“

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz