Finská škola v oblibě, Vsetín vítá úlovek do klece. Se Žukovem probíhají jednání

Sami Lipiäinen | Foto: hc-vsetin.cz

Obsazení vsetínského brankoviště pro novou sezonu se pomalu vybarvuje: v neděli zapředl valašský klub oficiální spolupráci s finským gólmanem Santerim Lipiäinenem. A co loňská i předloňská jednička Maxim Žukov?

„Klub s ním nadále jedná, o výsledku samozřejmě budeme informovat,“ vyťukal Vsetín do éteru. Mezitím představil jinou zahraniční posilu, Lipiäinen se stane jedenáctým finským krajánkem v historii klubu.

A celkově třetím brankářem. Jen si vzpomeňte na Sasu Hoviho a Sima Vehviläinena...

„Klub s Maximem nadále jedná, o výsledku samozřejmě budeme informovat.“

Lipiäinen do českých luhů a hájů přichází po osmileté anabázi v týmu Imatran Ketterä, kde posbíral téměř dvě stovky startů, rychle pomohl k postupu o patro výš a pak oslavil tři mistrovské tituly. Na první pohled působí jako borec s vítěznou aurou.

Na severu Evropy ale netěžil pouze z umu svých parťáků, podle individuálních statistik se konstantně zahnízdil mezi nejlepšími brankáři Mestis ligy – jen za poslední rok udržel ze všech nejvíc čistých kont. Ve 28 letech se nyní vydává do světa na zkušenou.

Odchody z VHK ROBE Vsetín ❌

Zveřejnil(a) Hokej.cz News dne Pátek 10. května 2024

„Říkal jsem si, že nadešel vhodný čas pro novou výzvu. Zkusit jít hrát do zahraničí. Cítil jsem, že potřebuji změnu a chtěl jsem ve své kariéře udělat krok vpřed,“ odkrývá Lipiäinen své pohnutky.

„Vsetín je jedním z nejlepších týmů v lize a nabízí mi skvělé prostředí pro osobní rozvoj. Slyšel jsem, že Vsetín má skvělé fanoušky. Těším se, až si před nimi budu moct zahrát,“ dodává finský gólman.

„Vsetín je jedním z nejlepších týmů v lize.“

Společně s Žukovem by pravděpodobně utvořili nejkvalitnější tandem v Chance lize. Lítý boj o post brankáře č. 1 ale prozatím zůstává jen v hypotetické rovině.

Tvořící se soupiska VHK ROBE Vsetín

Brankáři: 
Adam Pavlíček, Santeri Lipiäinen.

Obránci: 
Ondřej Smetana, Šimon Jenáček, Jakub Teper, Robin Staněk, Jakub Ďurkáč.

Útočníci: 
Luboš Rob, Vít Jonák, Pavel Klhůfek, Adam Hořanský, Štěpán Bláha, Tomáš Jandus, Matyáš Dědek, Štěpán Matějček, Roman Vaňo, Jaroslav Brož, Tomáš Šmerha.

„Užijte si hokejové MS s Tipsportem! Stačí jen začít, získat 500 Kč zdarma a hrát soutěže o ceny za 33 milionů!“

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz